Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kontakty

Paweł
tel.664731927

Robert
tel. 691205101

Email kontaktowy
sklep@homebeer.pl

Paweł
GG: 1554314

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
 

Piwo domowe Milk Stout 12 BLG - zestaw ze słodów

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: do 3 dni roboczych
Cena: 35,90 zł 35.90


ilość szt.
Zyskujesz 3 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 3.5893
Producent: -
Kod produktu: #34

Opis

Stout mleczny to piwo o wyraźnym czekoladowo-kawowym aromacie z wyczuwalną goryczką. Laktoza nadaje mu dodatkową słodycz i posmaki mleczne.

Zawartość ekstraktu ok. 12Blg
Zawartość alkoholu ok. 4,5%.

W przypadku, gdy chcemy uzyskać 20l piwa domowego, prosimy wybrać do koszyka 2 x zestaw.

W skład zestawu na 10 l piwa wchodzi:

- Strzegom słód pale ale - 1,5 kg
- Strzegom słód pilzneński - 0,5 kg
- Strzegom jęczmień prażony - 0,15 kg
- Strzegom słód czekoladowy ciemny- 0,2 kg
- Strzegom słód barwiący - 0,15
- płatki owsiane - 0,2kg
- laktoza - 0,25 kg
- Chmiel goryczkowy Tradition - 20g

Poniżej zalecany sposób zacierania na 20-22l piwa:

- słody wsypujemy do 15l wody o temperaturze 69oC (wsypujemy słody jasne i skleikowane wcześniej płatki , ułatwi nam to później odczyt przy próbie jodowej, ok. 50 min wsypujemy słody ciemne),

- zacieranie jedno-temperaturowe, przez 60 min. utrzymujemy zacier w temperaturze 67-68oC,
 
- podgrzanie do 78oC,
 
- wysładzanie w 10l wody o temperaturze 75oC.
 
 Chmielenie 60 min:

- w pierwszej minucie gotowania - 40g chmielu Tradition,

- w 60 minucie wsypujemy 0,5kg laktozy.

Studzenie do temperatury poniżej 30 stopni C, zadanie drożdży. Fermentacja burzliwa - 5-7 dni w temperaturze 22-16oC, fermentacja cicha w temperaturze 6-10oC około 2-4 tygodnie, rozlew do butelek. Po 4 tygodniach piwo jest gotowe do spożycia.

Gwarantujemy najwyższą jakość śrutowanych słodów.
Słody z opcją śrutowania przygotowywane są indywidualnie do każdego zamówienia. Śrutowanie przeprowadzamy na gniotowniku walcowym zapewniającym optymalne rozdrobnienie słodu oraz właściwe oddzielenie go łuski. Łuska zachowuje swoją budowę (nie jest zbyt mocno uszkodzona), co ma wpływ na jakość naszego piwa oraz przyśpieszenie wysładzania zacieru.

Słody w zestawach pakowane są zgodnie z podziałem na trzy grupy: jasne, karmelowe i ciemne. Każda z grup pakowana jest zbiorczo w osobnym opakowaniu (np. jeśli w zestawie występuje słód barwiący i prażony to zostaną one spakowane w jeden worek). Worki ze słodami oznaczone są etykietami z nazwą zestawu.

Zestaw nie zawiera drożdży, należy je dokupić osobno. Poniżej znajdziesz polecane przez nas drożdże do tego zestawu.

Przedstawiona na zdjęciu barwa piwa jest orientacyjna i w rzeczywistości może się nieznacznie różnić. Wpływ na barwę piwa mają głównie słody, których EBC w zależności od dostawy mieści się w określonych przedziałach barwy (np. karmelowy czerwony 40-60 EBC).

Porcje chmielu pakowane są z wykorzystaniem specjalnych saszetek do jego próżniowego konfekcjonowania. Saszetki wykonane z metalizowanej, wysoko barierowej, wytrzymałej folii, dzięki czemu chmiel dłużej zachowuje wysoką jakość w trakcie jego przechowywania.

Rozszczelnienie saszetki  w trakcie transportu (brak odessanego powietrza) nie stanowi podstawy reklamacji. W przypadku rozszczelnienia opakowania, chmiel należy umieścić w szczelnym naczyniu (np. słoik), w celu ograniczenia wymiany powietrza. Aby wydłużyć trwałość chmielu oraz zachować jego cenne właściwości, należy przechowywać go w temperaturze 2-6C.

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl