Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Darmowa dostawa
Zbieraj punkty za zakupy
Piwo domowe ? Nic prostszego ...
Więcej zamawiasz więcej oszczędzasz!
Drożdże Browin Turbo X-Pure 21,3 %
Opis
Drożdże Turbo X-Pure 21,3 % to jedyne na rynku drożdże fermentujące do 21,3 % alkoholu.
Istotne cechy:
Nowatorski produkt — Turbo X-Pure to wysokiej jakości drożdże do nastawów wysokoprocentowych. Dzięki dużej odporności na alkohol zastosowana mieszanka drożdży i pożywki fermentuje, aż do 21,3% !
- Do nastawów cukrowych, owocowych i zbożowych — specjalnie skomponowana mieszanka nadaje się do fermentacji różnych surowców, z powodzeniem przygotujesz więc przy użyciu tych drożdży trunki zbożowe, jak i owocowe!
- Czysta fermentacja — podczas fermentowania nastawów drożdże nie wydzielają nieprzyjemnych zapachów! Nie musisz więc obawiać się o przykrą woń w pomieszczeniu, w którym przechowujesz swoje nasatwy!
- Na 25 L nastawu - jedna saszetka drożdży Turbo X-Pure pozwoli Ci na przygotowanie do 25 L nastawu.
- Zalecana temperatura fermentacji 20-25⁰C - to optymalna temperatura pracy drożdży, zapewniająca odpowiednie odfermentowanie w określonym czasie. Przygotowanie ulubionego trunku nie powinno więc sprawiać problemów!
Czysta moc i znakomita jakość — z Turbo X-Pure proces fermentacji przebiega w sposób idealny — szybko i wydajnie. Ten nowatorski produkt to mieszanka dwóch wysokoalkoholizujących, aktywnych szczepów drożdży gorzelniczych oraz odpowiednio dobranej pożywki, wspomagającej ich rozwój. Dzięki niej z łatwością przygotujesz w domowym zaciszu (wymagana temperatura fermentacji to 20-25 stopni) swoje ulubione nastawy cukrowe, owocowe i zbożowe. Turbo X-Pure to nowatorski produkt, który fermentuje, aż do 21,3%! Jedna saszetka drożdży wystarcza na 25 L nastawu, a w zależności od oczekiwanej wartości alkoholu wystarczy dodać do niego od 6 do 9 kg cukru! Zaletą mieszanki Turbo X-Pure jest również przebieg procesu — z tymi drożdżami nie musisz przejmować się powstawaniem nieprzyjemnych zapachów podczas produkcji Twoich ulubionych trunków!
Sposób użycia:
Wybierz wariant fermentacji (patrz tabela). Do pojemnika fermentacyjnego wsyp pierwszą porcję cukru i rozpuść ją w odpowiedniej ilości letniej wody o temperaturze 25-30⁰C. Następnie wsyp całą zawartość torebki i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowany roztwór fermentuj przez określoną w tabeli ilość dni (zgodnie z wybranym wariantem), w temp. 20-25⁰C. Zachowanie odpowiedniej temperatury fermentacji jest warunkiem koniecznym do osiągnięcia założonej zawartości alkoholu w nastawie.
Uwaga: nastaw będzie się pienił! Po skończonej fermentacji nastaw ma słodkawy posmak.Dla uzyskania najlepszego efektu polecamy wyklarowanie nastawu po zakończeniu fermentacji.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Składniki: drożdże, fosforan potasu, siarczan magnezu, węglan wapnia, chlorowodorek tiaminy.
Masa netto: 135 g
Uwaga: opakowanie wykorzystaj w całości do jednego nastawu.
Wariant | I | II | III | IV | |
---|---|---|---|---|---|
Alkohol [%] | 15 | 17 | 19 | 21,3 | |
Cukier [kg] | Porcja (I) | 6 | 7 | 7 | 7 |
Porcja (II) | - | - | 1 | 2 | |
Woda [L] | 22 | 21 | 20 | 19 | |
Dni | 2 | 3-5 | 5-7 | 7-14 |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.