Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kontakty

Paweł
tel.664731927

Robert
tel. 691205101

Email kontaktowy
sklep@homebeer.pl

Paweł
GG: 1554314

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
 

Drożdże Fermentis Safbrew F-2 - 25g - do refermentacji piwa

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: do 3 dni roboczych
Cena: 16,50 zł 16.50
ilość szt.
Zyskujesz 1 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Drożdże  Fermentis Safbrew F-2 - 25g.

   Safbrew F-2 został wyselekcjonowany specjalnie do refermentacji przeprowadzanej w butelkach i w beczkach (kegach). Drożdże te asymilują niewielką ilość maltotriozy, asymilują cukry podstawowe takie jak glukoza, fruktoza, sacharoza, maltoza. Charakteryzują się neutralnym dla refermentowanego piwa aromatem tzn. nie zmieniają podstawowego aromatu piwa i “zachowują” jego charakter. Dozowanie: od 2 do 7 g/hl (100l).
Safbrew F-2 jest odporny na wysoką zawartość alkoholu (>10%) i umożliwia osiągnięcie wszystkich zakładanych przy refermentacji parametrów :
- “konserwowanie” piwa poprzez przechwytywanie tlenu
- wkład w dojrzewanie i “zaokrąglanie” aromatów piwa
- nagazowanie / wysycenie
- dobrze przylegają do dna butelki lub beczki(kega) i formują “lekkie” zmętnienie podczas ponownego zamieszania
temperatura fermentacji: 15-25°C (59-77°F)

Safbrew F-2 nie powinien być rehydratowany bezpośrednio w piwie. Drożdże te rozsypujemy na powierzchnię sterylnej wody w ilości 10-krotnie większej niż masa drożdży. Temperatura wody powinna wynosić 27°C ± 3°C (80°F ± 6°F). Pozostawić na 15 do 30 minut. Delikatnie zamieszać.

Stosowanie:
Dodać od 5 do 10 gramów cukru na litr piwa (w celu osiągnięcia nasycenia 2.5 do 5.0 g/l CO2). Zadać „dosłodzone” piwo rehydratowanymi drożdżami w temperaturze fermentacji (20-25°C). Nasycenie dwutlenkiem węgla będzie osiągnięte w przeciągu 1 do 2 tygodni w temp. 20-25°C* W końcowej fazie re -fermentacji piwo powinno zostać schłodzone i przetrzymane od 2 do 3 tygodni w celu osiągnięcia końcowego aromatu piwa.
* nasycenie CO2 w 15°C może zająć 2 tygodnie

Okres trwałości:
24 miesiące od daty produkcji. Najlepiej zużyć przed końcem – data na opakowaniu.
Otwarte (napoczęte) opakowania powinny być szczelnie zapieczętowane i przechowywane w
temperaturze 4°C (39°F) oraz zużyte w ciągu kolejnych 7 dni. ,

Odpowiedni wpływ drożdży na ostateczną jakość piwa zapewnia respektowanie rekomendowanych warunków prowadzenia fermentacji. Doradzamy przeprowadzenie
prób przed ostatecznym użyciem drożdży w pełnej produkcji.

Szczegółowa specyfikacja i instrukcja rehydratacji w plikach do pobrania (poniżej):

Pliki do pobrania:

Dane techniczne

Drożdże fermentacji górnej
Rodzaj drożdży suche

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl