Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kontakty

Paweł
tel.664731927

Robert
tel. 691205101

Email kontaktowy
sklep@homebeer.pl

Paweł
GG: 1554314

Produkt dnia
Drożdże AlcoPro T48 na 25l - 135g
Drożdże AlcoPro T48 na 25l - 135g

10,00 zł

Koncentrat piwo domowe Coopers DARK ALE 1,7 kg
Koncentrat piwo domowe Coopers DARK ALE 1,7 kg

54,90 zł

Cena regularna: 59,90 zł

Najniższa cena: 49,90 zł
szt.
Chłodnica do brzeczki - model PLATYNA
Chłodnica do brzeczki - model PLATYNA

359,00 zł

szt.
Kapslownica stołowa DOC Revolution
Kapslownica stołowa DOC Revolution

299,00 zł

Sterylizator butelkowy LUX
Sterylizator butelkowy LUX

44,00 zł

szt.
Koncentrat piwo domowe Coopers REAL ALE 1,7 kg
Koncentrat piwo domowe Coopers REAL ALE 1,7 kg

54,90 zł

Cena regularna: 59,90 zł

Najniższa cena: 49,90 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
 

Drożdże do cydru Fermentis Safcider AB-1

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: do 3 dni roboczych
Cena: 9,50 zł 9.50



ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.33333
Producent: Fermentis
Kod produktu: 224130455

Opis

Drożdże do cydru Fermentis Safcider AB-1 (Saccharomyces bayanus) - 5g, szampańskie drożdże dedykowane do przygotowania cydru w warunkach domowych. Właściwy wybór do uzyskania zbilansowanego cydru, zapewnia bardzo dobrą przyswajalność fruktozy i doskonale nadaje się do cydrów o niskiej gęstości. Wnoszą delikatny profil aromatyczny łączący świeże jabłko i wyszukane nuty owocowe tj. mus jabłkowy ze zrównoważonym odczuciem niskiej kwasowości i estrów. Polecane do słodkich i wytrawnych cydrów ze świeżych lub zagęszczonych soków jabłkowych. Nadają się do trudnych warunków fermentacji i mieszanek z syropami cukrowymi. Safcider AB-1 można zadać bezpośrednio do pojemnika fermentacyjnego jak i zastosować procedurę wcześniejszego uwodnienia.

Składniki: Drożdże (Saccharomyces bayanus), emulgator: monostearynian sorbitanu (E491).

Temperatura fermentacji: 10-30ºC,

Flokuacja: wysoka

Dawkowanie: 5g na 20-30l

Saszetka: 5g.

Sposób zadania:

- bezpośredni - drożdże wysypać na powierzchnię moszczu, ewentualnie bezpośrednio podczas napełniania zbiornika moszczem po klarowaniu. Następnie delikatnie mieszamy, tak aby uniknąć zbijania się drożdży w grudki. 

- po uprzednim nawodnieniu - drożdże wysypać na powierzchnię 10-krotności ich masy do wody z kranu o temperaturze pokojowej max 30C. Następnie delikatnie mieszamy, tak aby uniknąć zbijania się drożdży w grudki. Odczekaj 20 minut i przelej do zbiornika z moszczem. Drożdże zadajemy do nastawu o temperaturze maksymalnie o 10°C niższej, np.: temperatura drożdży po uwodnieniu to 30°C, nastaw nie powinien być chłodniejszy niż 20°C.

 

 
Pliki do pobrania:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl