Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kontakty

Robert
tel. 691205101

Email kontaktowy
sklep@homebeer.pl

 

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
 

Drożdże do cydru Fermentis Safcider AS-2

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: do 3 dni roboczych
Cena: 10,90 zł 10.90
ilość szt.
Zyskujesz 1 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Fermentis
Kod produktu: 0726074728_2

Opis

Drożdże do cydru Fermentis Safcider AS-2 (Saccharomyces cerevisiae) - 5g, szampańskie drożdże dedykowane do przygotowania cydru w warunkach domowych. Właściwy wybór do uzyskania zbilansowanego cydru, zapewnia bardzo dobrą przyswajalność fruktozy i doskonale nadaje się do cydrów o niskiej gęstości. Wnoszą delikatny profil aromatyczny łączący świeże jabłko, cytrusy i wyszukane nuty owocowe tj. mus jabłkowy ze zrównoważonym odczuciem średniej kwasowości i estrów. Polecane do słodkich i wytrawnych cydrów ze świeżych lub zagęszczonych soków jabłkowych. Nadają się do trudnych warunków fermentacji i mieszanek z syropami cukrowymi. Safcider AS-2 można zadać bezpośrednio do pojemnika fermentacyjnego jak i zastosować procedurę wcześniejszego uwodnienia.

Składniki: Drożdże (Saccharomyces cerevisiae), emulgator: monostearynian sorbitanu (E491).

Temperatura fermentacji: 10-30ºC,

Flokuacja: wysoka

Dawkowanie: 5g na 20-30l

Saszetka: 5g.

Sposób zadania:

- bezpośredni - drożdże wysypać na powierzchnię moszczu, ewentualnie bezpośrednio podczas napełniania zbiornika moszczem po klarowaniu. Następnie delikatnie mieszamy, tak aby uniknąć zbijania się drożdży w grudki. 

- po uprzednim nawodnieniu - drożdże wysypać na powierzchnię 10-krotności ich masy do wody z kranu o temperaturze pokojowej max 30C. Następnie delikatnie mieszamy, tak aby uniknąć zbijania się drożdży w grudki. Odczekaj 20 minut i przelej do zbiornika z moszczem. Drożdże zadajemy do nastawu o temperaturze maksymalnie o 10°C niższej, np.: temperatura drożdży po uwodnieniu to 30°C, nastaw nie powinien być chłodniejszy niż 20°C.

Pliki do pobrania:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl