Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kontakty

Robert
tel. 691205101

Email kontaktowy
sklep@homebeer.pl

 

Produkt dnia
WES jasny ekstrakt słodowy 0,5kg
WES jasny ekstrakt słodowy 0,5kg

18,90 zł

szt.
Koncentrat piwo domowe Coopers LAGER 1,7 kg
Koncentrat piwo domowe Coopers LAGER 1,7 kg

59,90 zł

WES ekstrakt kukurydziany 1,2kg
WES ekstrakt kukurydziany 1,2kg

36,90 zł

szt.
Szkła do piw craftowych 4szt. - Spiegelau - India Pale ale (IPA)
Szkła do piw craftowych 4szt. - Spiegelau - India Pale ale (IPA)

99,00 zł

Cena regularna: 119,00 zł

Najniższa cena: 119,00 zł
szt.
WES jasny ekstrakt słodowy 1,7kg
WES jasny ekstrakt słodowy 1,7kg

42,90 zł

szt.
Koncentrat piwo domowe Coopers DARK ALE 1,7 kg
Koncentrat piwo domowe Coopers DARK ALE 1,7 kg

59,90 zł

Drożdże do piwa domowego Fermentis Safale BE-134
Drożdże do piwa domowego Fermentis Safale BE-134

8,90 zł

Cena regularna: 13,90 zł

Najniższa cena: 9,90 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
 

Drożdże do piwa domowego Fermentis Saflager W34/70

Dostępność: brak towaru
Cena: 18,90 zł

Cena regularna:

18.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 1 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 3.63636
Producent: Fermentis
Kod produktu: 15562563

Opis

Fermentis Saflager W34/70 - słynny szczep drożdży dolnej fermentacji pochodzący z Weihenstephan w Niemczech. Dzięki jego technologicznym właściwościom, szczep ten stał się szczepem przemysłowym używanym do produkcji piw typu lager przez grupy piwowarskie na całym świcie. Dobrze zachowują się również przy fermentacji piw mocnych.

Kłaczkowanie i osiadanie: silne.

Odfermentowanie: średnie.

Zalecana temperatura fermentacji: 9-15°C

Dozowanie: 10-16g na 20l piwa,

Rehydracja: drożdże należy wsypać do sterylnej wody lub brzeczki (w ilości co najmniej 10-krotnej ich wagi) o temperaturze 21-25°C. Pozostawić na 15-30 minut po czym delikatnie mieszać do uzyskania kremowej konsystencji. Tak uzyskany starter drożdżowy dodajemy do naczynia fermentacyjnego.

Alternatywnie możemy zadać drożdże bezpośrednio brzeczki w pojemniku fermentacyjnym (temperatura brzeczki powinna wynosić 21-25°C. Drożdże należy wsypywać stopniowo tak aby objęły całą powierzchnię brzeczki i nie zbijały się w grudki. Po 30 minutach od zadania drożdży należy wymieszać całość w celu równomiernego rozprowadzenia drożdży oraz napowietrzenia brzeczki. Możemy wykorzystać do tego mieszadło, ewentualnie odkażony zestaw do napowietrzania brzeczki lub dolać 2-3l wystudzonej, sterylnej brzeczki (z wysokości ok 50cm nad pojemnikiem fermentacyjnym),

Przechowywanie w temperaturze: poniżej 10 stopni,

Saszetka: 11,5g lub 500g.

Szczegółowa specyfikacja w plikach do pobrania (poniżej):

Pliki do pobrania:

Dane techniczne

Drożdże fermentacji dolnej
Rodzaj drożdży suche

Opinie o produkcie (1)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

12 kwietnia 2020

Ten szczep dolniaków sprawdza się u mnie najbardziej. Dobre odfermentowanie, które daje piwa "w stylu"

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl