Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kontakty

Robert
tel. 691205101

Email kontaktowy
sklep@homebeer.pl

 

Produkt dnia
Drożdże do piwa domowego Fermentis Safale BE-134
Drożdże do piwa domowego Fermentis Safale BE-134

13,90 zł

WES jasny ekstrakt słodowy 0,5kg
WES jasny ekstrakt słodowy 0,5kg

18,90 zł

szt.
WES ekstrakt kukurydziany 1,2kg
WES ekstrakt kukurydziany 1,2kg

36,90 zł

szt.
Drożdże do piwa domowego Fermentis Safale S-04 - 100g
Drożdże do piwa domowego Fermentis Safale S-04 - 100g

64,90 zł

Cena regularna: 74,90 zł

Najniższa cena: 69,90 zł
szt.
WES pszeniczny ekstrakt słodowy 1,2kg
WES pszeniczny ekstrakt słodowy 1,2kg

32,90 zł

Sterylizator butelkowy LUX
Sterylizator butelkowy LUX

44,00 zł

szt.
WES jasny ekstrakt słodowy 1,7kg
WES jasny ekstrakt słodowy 1,7kg

42,90 zł

szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
 

Drożdże piwne Lallemand Danstar Munich Classic Wheat Beer Yeast- 11g

Dostępność: brak towaru
Cena: 10,90 zł

Cena regularna:

10.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 1 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Lallemand Munich Classic Wheat Beer Yeast - 11g - drożdże górnej fermentacji.

Typ i pochodzenie: Saccharomyces cerevisiae to szczep uzyskany z niemieckiego Doemens Academy Yeast Culture Collection. Munich Classic to szczep drożdży do piw pszenicznych. Wykorzystywany jest przez wiele komercyjnych browarów do produkcji aromatycznych piw pszenicznych w bawarskim stylu.  Procesy rozmnażania i suszenia zostały specjalnie zaprojektowane tak aby uzyskać wysokiej jakości drożdże piwne, które mogą być używane w sposób prosty i niezawodny.

Opakowania: 11g (dostępne również 500g - wycena indywidualna).

Charakterystyka: Nadają piwu wyraźne estry owocowe oraz pikantne nuty fenolowe (goździki). Drożdże zapewniają szybką i dynamiczną fermentację (przy temperaturze 17oC fermentacja główna zajmuje do 4 dni).

Zalecany do piw typu: Hefeweizen, Dunkelweizen.

Dozowanie: 10-16g na 20l piwa, 

Rehydracja: sterylna woda z kranu lub rozwodniona brzeczka (2-6°P / OG 1,008 do 1,024). Drożdże należy wsypać do sterylnej wody lub brzeczki (w ilości co najmniej 10-krotnej ich wagi) o temperaturze 25-29°C. Pozostawić na 15-30 minut po czym delikatnie mieszać do uzyskania kremowej konsystencji. Tak uzyskany starter drożdżowy dodajemy do naczynia fermentacyjnego.

Alternatywnie możemy zadać drożdże bezpośrednio brzeczki w pojemniku fermentacyjnym (temperatura brzeczki powinna wynosić 25-29°C. Drożdże należy wsypywać stopniowo tak aby objęły całą powierzchnię brzeczki i nie zbijały się w grudki. Po 30 minutach od zadania drożdży należy wymieszać całość w celu równomiernego rozprowadzenia drożdży oraz napowietrzenia brzeczki. Możemy wykorzystać do tego mieszadło, ewentualnie odkażony zestaw do napowietrzania brzeczki lub dolać 2-3l wystudzonej, sterylnej brzeczki (z wysokości ok 50cm nad pojemnikiem fermentacyjnym),

Fermentacja: Munich Classic jest odpowiedni do fermentacji głównej dla piw 4-6% ABV.

Zalecana temperatura fermentacji: Munich Classic  fermentuje w zakresie temperatur od 17°C i 20°C. Optymalna temperatura wynosi 17°C.

Właściwości sedymentacyjne: Munich Classic wykazuje wyjątkowo niską flokulację. W celu poprawy osiadania zalecany jest fermentowanie w dolnym zakresie zalecanych temperatur, wykorzystywanie kleju rybiego lub mchu irlandzkiego.

Przechowywanie w temperaturze: poniżej 10 stopni.

Szczegółowa specyfikacja w plikach do pobrania (poniżej):

Pliki do pobrania:

Dane techniczne

Drożdże fermentacji górnej
Rodzaj drożdży suche

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl