Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Darmowa dostawa
Zbieraj punkty za zakupy
Piwo domowe ? Nic prostszego ...
Więcej zamawiasz więcej oszczędzasz!
Przepalanka, okowita, nalewki i miody pitne, Fiedoruk Andrzej
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne to kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwarzania oraz spożycia, jak i bogactwa zachowanych przepisów. Dowiemy się zatem, jak powstawały likier, armaniak, koniak, calvados, whisky, gin, rum, które z nich preferowali nasi przodkowie i z jakich składników najczęściej je przyrządzano. Krok po kroku poznamy procesy ich wytwarzania wraz z opisem służących do tego profesjonalnych i domowych urządzeń, a także najbardziej udane przepisy na trunki, które uwiodą podniebienie i wprawią w dobry nastrój. Książkę wzbogacają praktyczne porady Hieronima Błażejaka – mistrza w sztuce sporządzania nalewek, laureata wielu prestiżowych nagród w tej dziedzinie, a także informacje, jak poprawnie degustować nalewki.
ISBN: |
978-83-7785-973-5 |
Oprawa: |
zintegrowana |
Liczba stron: |
352 |
Wysokość: |
210 mm |
Szerokość: |
150 mm |
Grubość grzbietu: |
25 mm |
Numer wydania: |
1 |
Rok wydania: |
2016 |
Język oryginału: |
polski |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.