Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Darmowa dostawa
Zbieraj punkty za zakupy
Piwo domowe ? Nic prostszego ...
Więcej zamawiasz więcej oszczędzasz!
Słód black (koloryzujący) Bruntal - Soufflet
Opis
Opis: Słód black (koloryzujący)– produkowany w procesie prażenia słodu pilzneńskiego. Słód nieczynny enzymatycznie (nie wpływa na BLG brzeczki). Wykorzystywany do pogłębienia i utrwalenia koloru piwa. W procesie zacierania dodawany jest najczęściej po negatywnej próbie jodowej.
Słód produkowany jest w Czechach przez słodownię Soufflet. Produkt certyfikowany i dystrybuowany przez słodownię Bruntal.
Przedział barwy: 1300 EBC.
Udział w zasypie: 2-5%
Zastosowanie do piw typu: ciemne, czerwone, bursztynowe.
Przykłady: Dark Beer, Stout, Porter, Alt Beer, Bock Beer, Schwarzbier, IRA.
Gwarantujemy najwyższą jakość śrutowanych słodów.
Słody z opcją śrutowania przygotowywane są indywidualnie do każdego zamówienia. Śrutowanie przeprowadzamy na gniotowniku walcowym zapewniającym optymalne rozdrobnienie słodu oraz właściwe oddzielenie go łuski. Łuska zachowuje swoją budowę (nie jest zbyt mocno uszkodzona), co ma wpływ na jakość naszego piwa oraz przyśpieszenie wysładzania zacieru.
Gotowe zestawy do warzenia piwa na bazie słodów wraz z recepturami znajdziesz w kategoriach: Pełne, zacierane ze słodów i Specjalne - od piwowarów.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.