Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kontakty

Robert
tel. 691205101

Email kontaktowy
sklep@homebeer.pl

 

Produkt dnia
Drożdże do cydru Fermentis Safcider AS-2
Drożdże do cydru Fermentis Safcider AS-2

9,90 zł

Cena regularna: 10,90 zł

Najniższa cena: 10,90 zł
szt.
Kapslownica stołowa DOC Revolution
Kapslownica stołowa DOC Revolution

319,00 zł

szt.
Drożdże do piwa domowego Fermentis Saflager W34/70 - 100g
Drożdże do piwa domowego Fermentis Saflager W34/70 - 100g

129,00 zł

Cena regularna: 149,90 zł

Najniższa cena: 149,90 zł
szt.
WES pszeniczny ekstrakt słodowy 1,2kg
WES pszeniczny ekstrakt słodowy 1,2kg

29,90 zł

Cena regularna: 32,90 zł

Najniższa cena: 32,90 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
 

Drożdże do piwa domowego Fermentis Safale US-05 - 11,5g

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: do 3 dni roboczych
Cena: 11,90 zł 11.90
ilość szt.
Zyskujesz 1 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 3.48525
Producent: Fermentis
Kod produktu: 15559440

Opis

Fermentis Safale US-05 - słynny szczep typu Ale drożdży górnej fermentacji, używanych w setkach browarów w całych Stanach Zjednoczonych. Dzięki tym drożdżom uzyskać można dobrze zbalansowane piwo, z niskim poziomem diacetylu, bardzo czystym rześkim odczuciu końcowym na podniebieniu. Polecane do lekkich i pełnych piw jasnych górnej fermentacji.

Kłaczkowanie i osiadanie: słabe do średniego,

Odfermentowanie: średnie,

Zalecana temp. fermentacji: 15-24°C,

Dozowanie: 10-16g na 20l piwa,

Rehydracja: drożdże należy wsypać do sterylnej wody lub brzeczki (w ilości co najmniej 10-krotnej ich wagi) o temperaturze 25-29°C. Pozostawić na 15-30 minut po czym delikatnie mieszać do uzyskania kremowej konsystencji. Tak uzyskany starter drożdżowy dodajemy do naczynia fermentacyjnego.

Alternatywnie możemy zadać drożdże bezpośrednio brzeczki w pojemniku fermentacyjnym (temperatura brzeczki powinna wynosić 25-29°C. Drożdże należy wsypywać stopniowo tak aby objęły całą powierzchnię brzeczki i nie zbijały się w grudki. Po 30 minutach od zadania drożdży należy wymieszać całość w celu równomiernego rozprowadzenia drożdży oraz napowietrzenia brzeczki. Możemy wykorzystać do tego mieszadło, ewentualnie odkażony zestaw do napowietrzania brzeczki lub dolać 2-3l wystudzonej, sterylnej brzeczki (z wysokości ok 50cm nad pojemnikiem fermentacyjnym),

Przechowywanie w temperaturze: poniżej 10 stopni,

Saszetka: 11,5g lub 500g.

Szczegółowa specyfikacja w plikach do pobrania (poniżej):

Pliki do pobrania:

Dane techniczne

Drożdże fermentacji górnej
Rodzaj drożdży suche

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl