Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Darmowa dostawa
Zbieraj punkty za zakupy
Piwo domowe ? Nic prostszego ...
Więcej zamawiasz więcej oszczędzasz!
Warzysz swoje pierwsze piwo domowe, nie masz jeszcze doświadczenia w ważeniu piwa domowego, chcesz dowiedzieć się czegoś więcej? Skorzystaj z książek i doprowadź warzenie piwa domowego do perfekcji.
Atlas nalewek polskich
Ujęte w alfabetycznym porządku zwięzłe kompendium wiedzy o tradycyjnych domowych nalewkach – owocowych, korzennych, miodowych, ziołowych i innych. Oprócz znakomitych receptur zawiera porady dotyczące zbioru owoców oraz ziół, przygotowania
Dostępność: brak towaru
Destylaty alkoholowe z owoców 2014r.
Kto choć raz miał do czynienia z przygotowaniem surowca, destylacją i smakowaniem destylatów z owoców, ten chętnie będzie do tego wracał. Książka ta przedstawia proces wytwarzania destylatów alkoholowych z owoców oraz najważniejsze informacje na temat przydatnych gatunków owoców, sposobu ich uprawy oraz niezbędną wiedzę z zakresu fizyki, chemii i mikrobiologii.
Dostępność: ostatnia sztuka
Wysyłka w: do 3 dni roboczych
Domowe nalewki i likiery
Tradycja wytwarzania nalewek i likierów praktykowana jest na ziemiach polskich od stuleci. Domowe nalewki i likiery to książka z przepisami, która zadowoli każdego konesera wykwintnych trunków produkowanych według starannie przestrzeganej, tradycyjnej receptury. Dzięki wykorzystaniu najlepszej jakości owoców i ziół, każda nalewka cechuje się charakterystycznym i niepowtarzalnym smakiem.
Dostępność: brak towaru
Domowe Nalewki i Likiery, Vargas Pattie, Gulling Rich
Nalewki owocowe pachną pełnią lata, orzechowe są idealne na długie zimowe wieczory, ziołowe nie tylko wybornie smakują, ale także leczą. Śmietankowe i kawowe rozpieszczają podniebienie niejednego łasucha.
Dostępność: brak towaru
Domowe warzenie piwa, Lehrl Richard wyd. 2021 (V-te)
Uprawianie jakiegoś hobby sprawia przyjemność tylko wtedy, gdy prowadzi do sukcesów, a nakład pracy nie przekracza granic rozsądku. Sukces w przypadku warzenia piwa oznacza osiągnięcie wysokiej jakości warzonego trunku. Autor tej książki – piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem – podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które nie ustępuje jakością piwom komercyjnym. W poradniku tym znajdziesz mnóstwo informacji niezbędnych do tego, by samodzielnie uwarzyć piwo – od charakterystyki różnych gatunków słodu, chmielu i drożdży, po instrukcje budowy prostych urządzeń niezbędnych do wyrobu tego alkoholu.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: do 3 dni roboczych
Domowy wyrób alkoholu. Opracowanie zbiorowe
Prezentowana książka to kompendium wiedzy na temat domowego wyrobu alkoholu. Opowiada historię odkrycia i udoskonalania napojów alkoholowych na świecie. Przedstawia także tradycję wyrobu takich trunków na ziemiach polskich. Przede wszystkim jednak jest zbiorem sprawdzonych receptur oraz praktycznych porad, które każdemu pozwolą wytwarzać napoje z procentami w zaciszu własnego domu.
Dostępność: brak towaru
Nalewki i wina lecznicze, Krzysztof Żywczak
Wyśmienite wina i nalewki należy doceniać nie tylko z powodu doskonałych walorów smakowych, niepowtarzalnej barwy i zapachu. Domowej produkcji alkohole wykazują także właściwości lecznicze, które mogą okazać się doskonałą pomocą przy przeciwdziałaniu oraz leczeniu konkretnych chorób i dolegliwości. Książka "Nalewki i wina lecznicze" zawiera sprawdzone przepisy na lekarstwa domowej roboty, opis ich działania oraz zalecenia.
Dostępność: brak towaru
Piwo. Leksykon smakosza, wyd. 2
W Polsce trwa „piwna rewolucja”, która zmienia nasze podejście do piwa. Rośnie popularność małych browarów. Coraz więcej do powiedzenia mają odważni piwowarzy, którzy odchodzą od produkcji zwykłego jasnego lagera na rzecz piw wzorowanych na dawnych recepturach z całego świata lub po prostu wcielają w życie swoje autorskie pomysły. Książka ta jest drogowskazem do piwnego świata - pełnego przeróżnych kolorów, niesamowitych smaków i kuszących aromatów.
Dostępność: brak towaru
Piwo. Najlepsze piwa z polskich sklepów
W Polsce trwa „piwna rewolucja”, która zmienia nasze podejście do piwa. Rośnie popularność małych browarów. Co raz więcej do powiedzenia mają odważni piwowarzy, którzy odchodzą od produkcji zwykłego jasnego lagera na rzecz piw wzorowanych na dawnych recepturach z całego świata lub po prostu wcielają w życie swoje autorskie pomysły.
Dostępność: brak towaru
Polskie Piwa - Leksykon
Takiej książki w Polsce jeszcze nie było! "Polskie piwa. Leksykon" to obowiązkowa lektura dla wszystkich miłośników złocistego napoju, zawierająca przegląd polskich browarów i warzonych przez nie piw.
Książka posiada niewielkie przetarcia na okładce.
Dostępność: brak towaru
Przepalanka, okowita, nalewki i miody pitne, Fiedoruk Andrzej
Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne to kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwarzania oraz spożycia, jak i bogactwa zachowanych przepisów. Dowiemy się zatem, jak powstawały likier, armaniak, koniak, calvados, whisky, gin, rum, które z nich preferowali nasi przodkowie i z jakich składników najczęściej je przyrządzano.
Dostępność: brak towaru
Przetwory i nalewki siostry Marii, Goretti Maria
"Przetwory i nalewki siostry Marii" to znakomita książka, w której znajduje się wiele sprawdzonych przepisów nie tylko na przetwory z warzyw i owoców, ale także na wyśmienite nalewki, z których większość ma działanie zdrowotne. Dzięki dokładnym opisom i wskazówkom, a także pięknym zdjęciom, wszystkie przetwory zawsze się udadzą.
Dostępność: brak towaru
Wina z polskich sklepów, Pakuła Zbigniew
Wino towarzyszy człowiekowi od tysięcy lat – jako dodatek do jedzenia, temat rozmów, prezent na wyjątkową okazję.
Książka posiada niewielkie przetarcia na okładce.
Dostępność: ostatnia sztuka
Wysyłka w: do 3 dni roboczych
Wina, likiery, soki owocowe własnego wyrobu
Dzięki książce "Wina, likiery, soki owocowe własnego wyrobu" poznasz wypróbowane, pewne i proste, domowe sposoby.
Dostępność: brak towaru
"Jak warzyć piwo. Kompendium wiedzy piwowara domowego". John J. Palmer - ilustrowany poradnik
„Jak warzyć piwo” to kompletny przewodnik po sztuce domowego wyrobu wysokiej jakości piwa. Niezależnie od tego, czy potrzebujesz prostych, konkretnych instrukcji do warzenia smacznych piw w różnych stylach, czy jesteś doświadczonym piwowarem, pragnącym doprowadzić swoje piwa do niepowtarzalnej perfekcji, ta książka dostarczy ci wskazówek jak to zrobić.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: do 3 dni roboczych
IPA NOWE PODEJŚCIE. Naukowy przewodnik po zapachu i smaku chmielu. Scott Janish
IPA NOWE PODEJŚCIE. Naukowy przewodnik po zapachu i smaku chmielu. Najnowsze aktualizacje i autorski polski rozdział.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: do 3 dni roboczych
Kilka kroków do własnego Piwa Domowego - ilustrowany poradnik
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: do 3 dni roboczych
Magazyn "Piwowar" - kwartalnik nr 36
Piwowar jest jedynym w Polsce drukowanym magazynem poświęconym piwu i piwowarstwu.
Dostępność: brak towaru