Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Darmowa dostawa
Zbieraj punkty za zakupy
Piwo domowe ? Nic prostszego ...
Więcej zamawiasz więcej oszczędzasz!
Chmiel Marynka - granulat
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Najczęściej uprawiana w Polsce odmiana chmielu. Powstała w 1988 roku przez połączenia odmiany polskiej i jugosłowiańskiej. Ze względu na wysoka zawartość alfa-kwasów 7,8%, zalicza się ją do grupy chmieli goryczkowych. Wyjątkowo dobrze wyważony i wszechstronny aromat. Ceniona za niepowtarzalne walory aromatyczne przy jednocześnie wysokiej ilości substancji goryczkowych.
Zalecany do piw: Bitter, India Pale Ale, Pale Ale, Pilsner, Lager, Polskie Ale, Bitter, Stout, Imperial Stout, Robust Porter, Brown Porter, Barley Wine, IPA, English Pale Ale., American Pale Ale, US Brown, Scottish: Strong, Old-Strong, Kolsch, Bohemian Pilsner, Maibock, Doppelbock, Bock, Schwarzbier, Altbier, Dortmunder, Rauchbier
Wiodący aromat: cytrusy, grejpfrut, lukrecja, anyż, trawiasty, kwiatowy, ziołowy, żywiczny, korzenny, owocowy.
Zamiennik: Tettnanger, English Golding, Chinook, Perle, Strieselspalt, Brewers Gold, Chinook, Vanguard, Ht. Hood, Crystal, Hersbrucker, Strisselspalt, Northern Brewer. Magnum
Zawartość alfa-kwasów potwierdzona atestem analitycznym.
Zbiór: 2023r.
W celu zapewnienia wysokiej jakości dostarczanego surowca, chmiel do momentu wysyłki przechowywany jest w chłodni.
Wartości wykresu należy traktować orientacyjnie. Mogą różnić się w zależności od roku zbiorów, regionu, wieku i ogólnej kondycji uprawy.
Porcje chmielu pakowane są z wykorzystaniem specjalnych saszetek do jego próżniowego konfekcjonowania. Saszetki wykonane z metalizowanej, wysoko barierowej, wytrzymałej folii, dzięki czemu chmiel dłużej zachowuje wysoką jakość w trakcie jego przechowywania.
Rozszczelnienie saszetki w trakcie transportu (brak odessanego powietrza) nie stanowi podstawy reklamacji. W przypadku rozszczelnienia opakowania, chmiel należy umieścić w szczelnym naczyniu (np. słoik), w celu ograniczenia wymiany powietrza. Aby wydłużyć trwałość chmielu oraz zachować jego cenne właściwości, należy przechowywać go w temperaturze 2-6C.
Dane techniczne
Odmiany chmielu | goryczkowe i supergoryczkowe |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.