Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Darmowa dostawa
Zbieraj punkty za zakupy
Piwo domowe ? Nic prostszego ...
Więcej zamawiasz więcej oszczędzasz!
Słód monachijski Viking Malt (Strzegom)
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Opis: Słód monachijski jasny i ciemny Viking Malt (Strzegom), produkowany z jęczmienia browarnego 2 rzędowego. Jest produkowany w suszarni, ale wymagający znacznie więcej wysiłku przy słodowaniu i suszeniu niż słód pilzneński. Słód monachijski jest ceniony, ze względu na głęboki, bursztynowy kolor i specyficzny aromat.
Przedział barwy: jasny: 14-18, ciemny: 20-24 EBC.
Udział w zasypie: do 50%
Zastosowanie do piw typu: jasne, ciemne, czerwone, karmelowe, bursztynowe.
Przykłady: Dark Lagers, Dark Beer, Stout, Dark Ale, Amber.
Gwarantujemy najwyższą jakość śrutowanych słodów.
Słody z opcją śrutowania przygotowywane są indywidualnie do każdego zamówienia. Śrutowanie przeprowadzamy na gniotowniku walcowym zapewniającym optymalne rozdrobnienie słodu oraz właściwe oddzielenie go łuski. Łuska zachowuje swoją budowę (nie jest zbyt mocno uszkodzona), co ma wpływ na jakość naszego piwa oraz przyśpieszenie wysładzania zacieru.
Gotowe zestawy do warzenia piwa na bazie słodów wraz z recepturami znajdziesz w kategoriach: Pełne, zacierane ze słodów i Specjalne - od piwowarów.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.