Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Darmowa dostawa
Zbieraj punkty za zakupy
Piwo domowe ? Nic prostszego ...
Więcej zamawiasz więcej oszczędzasz!
Słód Castle Malting - Château Munich / Munich Light® - Monachijski
Opis
Opis: Belgijski słód typu monachijskiego. Suszony w temperaturze 100-105°C. Nadaje piwu głęboki złoty kolor oraz wyraźny słodowy charakter. Wykorzystywany także w niewielkich ilościach w połączeniu z Château Pilzno 2RS do produkcji piw jasnych.
Przedział barwy: ok. 21-28 / 13-17 EBC.
Udział w zasypie: do 60%
Zastosowanie do piw typu: jasne, ciemne, bursztynowe.
Przykłady: Munich, Pale ale, Amber ale, Strong ale
Gwarantujemy najwyższą jakość śrutowanych słodów.
Słody z opcją śrutowania przygotowywane są indywidualnie do każdego zamówienia. Śrutowanie przeprowadzamy na gniotowniku walcowym zapewniającym optymalne rozdrobnienie słodu oraz właściwe oddzielenie go łuski. Łuska zachowuje swoją budowę (nie jest zbyt mocno uszkodzona), co ma wpływ na jakość naszego piwa oraz przyśpieszenie wysładzania zacieru.
Gotowe zestawy do warzenia piwa na bazie słodów wraz z recepturami znajdziesz w kategoriach: Pełne, zacierane ze słodów i Specjalne - od piwowarów.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.