Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kontakty

Robert
tel. 691205101

Email kontaktowy
sklep@homebeer.pl

 

Produkt dnia
WES ekstrakt kukurydziany 1,2kg
WES ekstrakt kukurydziany 1,2kg

32,90 zł

Cena regularna: 36,90 zł

Najniższa cena: 32,90 zł
szt.
WES pszeniczny ekstrakt słodowy 1,2kg
WES pszeniczny ekstrakt słodowy 1,2kg

32,90 zł

szt.
Sterylizator butelkowy LUX
Sterylizator butelkowy LUX

44,00 zł

szt.
WES suchy ekstrakt słodowy jasny 0,6kg
WES suchy ekstrakt słodowy jasny 0,6kg

33,90 zł

Cena regularna: 36,90 zł

Najniższa cena: 34,90 zł
szt.
Drożdże do piwa domowego Fermentis Saflager W34/70 - 100g
Drożdże do piwa domowego Fermentis Saflager W34/70 - 100g

79,90 zł

Cena regularna: 149,90 zł

Najniższa cena: 89,90 zł
szt.
Drożdże do piwa domowego Fermentis Safale S-04 - 100g
Drożdże do piwa domowego Fermentis Safale S-04 - 100g

64,90 zł

Cena regularna: 74,90 zł

Najniższa cena: 64,90 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
 

Drożdże do piwa domowego Fermentis BE-256 (Abbaye)

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: do 3 dni roboczych
Cena: 16,50 zł

Cena regularna:

16.50
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 1 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Fermentis BE-256 (Saccharomyces cerevisiae) - następca popularnych drożdży Abbeye  - zalecane do warzenia mocnych piw piwa typu belgijskiego, klasztornych znanych z wysokiej zawartości alkoholu. Sprawdzą się również przy fermentacji piw stylu IPA. Drożdże fermentują bardzo szybko fermentują eksponując subtelny i wyważony aromat piwa. Drożdże doskonale radzą sobie z dużą zawartością alkoholu, nawet do 11%

Flokuacja: b. wysoka,

Ofermentowanie: głębokie,

Dozowanie: 10-16g na 20 litrów piwa,

Zalecana temperatura fermentacji: 12-25oC,

Rehydracja: drożdże należy wsypać do sterylnej wody lub brzeczki (w ilości co najmniej 10-krotnej ich wagi) o temperaturze 25-29°C. Pozostawić na 15-30 minut po czym delikatnie mieszać do uzyskania kremowej konsystencji. Tak uzyskany starter drożdżowy dodajemy do naczynia fermentacyjnego.

Alternatywnie możemy zadać drożdże bezpośrednio brzeczki w pojemniku fermentacyjnym (temperatura brzeczki powinna wynosić 25-29°C. Drożdże należy wsypywać stopniowo tak aby objęły całą powierzchnię brzeczki i nie zbijały się w grudki. Po 30 minutach od zadania drożdży należy wymieszać całość w celu równomiernego rozprowadzenia drożdży oraz napowietrzenia brzeczki. Możemy wykorzystać do tego mieszadło, ewentualnie odkażony zestaw do napowietrzania brzeczki lub dolać 2-3l wystudzonej, sterylnej brzeczki (z wysokości ok 50cm nad pojemnikiem fermentacyjnym),

Przechowywanie w temperaturze: poniżej 10 stopni,

Saszetka: 11,5 g lub 500g.

Szczegółowa specyfikacja w plikach do pobrania (poniżej):

Pliki do pobrania:

Dane techniczne

Drożdże fermentacji górnej
Rodzaj drożdży suche

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl