Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kontakty

Robert
tel. 691205101

Email kontaktowy
sklep@homebeer.pl

 

Produkt dnia
WES jasny ekstrakt słodowy 1,7kg
WES jasny ekstrakt słodowy 1,7kg

42,90 zł

szt.
WES jasny ekstrakt słodowy 0,5kg
WES jasny ekstrakt słodowy 0,5kg

18,90 zł

szt.
WES suchy ekstrakt słodowy jasny 0,6kg
WES suchy ekstrakt słodowy jasny 0,6kg

33,90 zł

Cena regularna: 36,90 zł

Najniższa cena: 34,90 zł
szt.
Drożdże do piwa domowego Fermentis Safale S-04 - 100g
Drożdże do piwa domowego Fermentis Safale S-04 - 100g

64,90 zł

Cena regularna: 74,90 zł

Najniższa cena: 64,90 zł
szt.
Drożdże do piwa domowego Fermentis Saflager W34/70 - 100g
Drożdże do piwa domowego Fermentis Saflager W34/70 - 100g

79,90 zł

Cena regularna: 149,90 zł

Najniższa cena: 89,90 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
 

Drożdże do piwa domowego Fermentis SafAle S-33 (Safbrew S-33)

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: do 3 dni roboczych
Cena: 8,50 zł

Cena regularna:

8.50
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:



ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Safale S-33 (Safbrew S-33) - uniwersalne drożdże górnej fermentacji. Bardzo popularne drożdże ogólnego przeznaczenia, o stabilnych właściwościach. Drożdże te wytwarzają doskonałe profile smakowe i nadają się do produkcji szerokiego zakresu piw górnej fermentacji. Drożdże doskonale radzą sobie z dużą zawartością alkoholu, nawet do 11%

Kłaczkowanie i osiadanie: średnie.

Odfermentowanie: płytkie.

Polecamy fermentację w temperaturze: 15-24oC.

Dozowanie: 10-16g na 20l piwa,

Rehydracja: drożdże należy wsypać do sterylnej wody lub brzeczki (w ilości co najmniej 10-krotnej ich wagi) o temperaturze 25-29°C. Pozostawić na 15-30 minut po czym delikatnie mieszać do uzyskania kremowej konsystencji. Tak uzyskany starter drożdżowy dodajemy do naczynia fermentacyjnego.

Alternatywnie możemy zadać drożdże bezpośrednio brzeczki w pojemniku fermentacyjnym (temperatura brzeczki powinna wynosić 25-29°C. Drożdże należy wsypywać stopniowo tak aby objęły całą powierzchnię brzeczki i nie zbijały się w grudki. Po 30 minutach od zadania drożdży należy wymieszać całość w celu równomiernego rozprowadzenia drożdży oraz napowietrzenia brzeczki. Możemy wykorzystać do tego mieszadło, ewentualnie odkażony zestaw do napowietrzania brzeczki lub dolać 2-3l wystudzonej, sterylnej brzeczki (z wysokości ok 50cm nad pojemnikiem fermentacyjnym),

Przechowywanie w temperaturze: poniżej 10 stopni,

Saszetka: 11,5g lub 500g.

Szczegółowa specyfikacja w plikach do pobrania (poniżej):

Pliki do pobrania:

Dane techniczne

Drożdże fermentacji górnej
Rodzaj drożdży suche

Opinie o produkcie (1)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

25 listopada 2021

Pierwsze drożdże jakich używałem,leko estrowe i Warto dodać płatki owsiane w trakcie zacierania dla smaku.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl