Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kontakty

Robert
tel. 691205101

Email kontaktowy
sklep@homebeer.pl

 

Produkt dnia
Drożdże do piwa domowego Fermentis Saflager W34/70 - 100g
Drożdże do piwa domowego Fermentis Saflager W34/70 - 100g

129,00 zł

Cena regularna: 149,90 zł

Najniższa cena: 149,90 zł
szt.
Kapslownica stołowa DOC Revolution
Kapslownica stołowa DOC Revolution

319,00 zł

szt.
Drożdże do piwa domowego Fermentis Safale BE-134
Drożdże do piwa domowego Fermentis Safale BE-134

11,90 zł

Cena regularna: 13,90 zł

Najniższa cena: 13,90 zł
szt.
WES pszeniczny ekstrakt słodowy 1,2kg
WES pszeniczny ekstrakt słodowy 1,2kg

29,90 zł

Cena regularna: 32,90 zł

Najniższa cena: 32,90 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
 

Drożdże do piwa domowego Fermentis SafAle S-33 (Safbrew S-33)

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: do 3 dni roboczych
Cena: 8,50 zł 8.50



ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Safale S-33 (Safbrew S-33) - uniwersalne drożdże górnej fermentacji. Bardzo popularne drożdże ogólnego przeznaczenia, o stabilnych właściwościach. Drożdże te wytwarzają doskonałe profile smakowe i nadają się do produkcji szerokiego zakresu piw górnej fermentacji. Drożdże doskonale radzą sobie z dużą zawartością alkoholu, nawet do 11%

Kłaczkowanie i osiadanie: średnie.

Odfermentowanie: płytkie.

Polecamy fermentację w temperaturze: 15-24oC.

Dozowanie: 10-16g na 20l piwa,

Rehydracja: drożdże należy wsypać do sterylnej wody lub brzeczki (w ilości co najmniej 10-krotnej ich wagi) o temperaturze 25-29°C. Pozostawić na 15-30 minut po czym delikatnie mieszać do uzyskania kremowej konsystencji. Tak uzyskany starter drożdżowy dodajemy do naczynia fermentacyjnego.

Alternatywnie możemy zadać drożdże bezpośrednio brzeczki w pojemniku fermentacyjnym (temperatura brzeczki powinna wynosić 25-29°C. Drożdże należy wsypywać stopniowo tak aby objęły całą powierzchnię brzeczki i nie zbijały się w grudki. Po 30 minutach od zadania drożdży należy wymieszać całość w celu równomiernego rozprowadzenia drożdży oraz napowietrzenia brzeczki. Możemy wykorzystać do tego mieszadło, ewentualnie odkażony zestaw do napowietrzania brzeczki lub dolać 2-3l wystudzonej, sterylnej brzeczki (z wysokości ok 50cm nad pojemnikiem fermentacyjnym),

Przechowywanie w temperaturze: poniżej 10 stopni,

Saszetka: 11,5g lub 500g.

Szczegółowa specyfikacja w plikach do pobrania (poniżej):

Pliki do pobrania:

Dane techniczne

Drożdże fermentacji górnej
Rodzaj drożdży suche

Opinie o produkcie (1)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

25 listopada 2021

Pierwsze drożdże jakich używałem,leko estrowe i Warto dodać płatki owsiane w trakcie zacierania dla smaku.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl