Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Darmowa dostawa
Zbieraj punkty za zakupy
Piwo domowe ? Nic prostszego ...
Więcej zamawiasz więcej oszczędzasz!
Słód Munich® (Monachijski) Typ I i II Weyermann®
Opis
Opis: Słód Munich Typ I Weyermann - przedział barwy 12-18 EBC. Wyprodukowany z wysokiej jakości dwurzędowego jęczmienia jarego. Nadaje mocno słodowe nuty do gotowego piwa oraz bogaty aromat. Przeznaczony głównie do ciemnych piw ale i lager. Smak: charakterystyczny dla słodu browarnego, karmelu, miodu i chleba.
Opis: Słód Munich Typ II Weyermann - przedział barwy 20-25 EBC. Wyprodukowany z wysokiej jakości dwurzędowego jęczmienia jarego. Nadaje mocno słodowe nuty do gotowego piwa oraz bogaty aromat. Przeznaczony głównie do ciemnych piw ale i lager. Smak: charakterystyczny dla słodu browarnego, karmelu, miodu i chleba.
Przedział barwy: 12-25 EBC.
Udział w zasypie: do 100%
Zastosowanie do piw typu: Dark Beer; Dubbel; Festbiere; Stout; Bock Beer; October Beer; Maerzenbier
Koło aromatyczne słodu (w brzeczce):
Gwarantujemy najwyższą jakość śrutowanych słodów.
Słody z opcją śrutowania przygotowywane są indywidualnie do każdego zamówienia. Śrutowanie przeprowadzamy na gniotowniku walcowym zapewniającym optymalne rozdrobnienie słodu oraz właściwe oddzielenie go łuski. Łuska zachowuje swoją budowę (nie jest zbyt mocno uszkodzona), co ma wpływ na jakość naszego piwa oraz przyśpieszenie wysładzania zacieru.
Gotowe zestawy do warzenia piwa na bazie słodów wraz z recepturami znajdziesz w kategoriach: Pełne, zacierane ze słodów i Specjalne - od piwowarów.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.