Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kontakty

Robert
tel. 691205101

Email kontaktowy
sklep@homebeer.pl

 

Produkt dnia
Drożdże do piwa domowego Fermentis Safale BE-134
Drożdże do piwa domowego Fermentis Safale BE-134

11,90 zł

Cena regularna: 13,90 zł

Najniższa cena: 13,90 zł
szt.
Piwo domowe Dark Ale (Dark Mild) Gozdawa - Klasa Piwosz 1,7kg
Piwo domowe Dark Ale (Dark Mild) Gozdawa - Klasa Piwosz 1,7kg

44,90 zł

Cena regularna: 53,90 zł

Najniższa cena: 53,90 zł
szt.
WES ekstrakt kukurydziany 1,2kg
WES ekstrakt kukurydziany 1,2kg

36,90 zł

szt.
WES pszeniczny ekstrakt słodowy 1,2kg
WES pszeniczny ekstrakt słodowy 1,2kg

29,90 zł

Cena regularna: 32,90 zł

Najniższa cena: 32,90 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
 

Drożdże do piwa domowego Fermentis Safale S-04

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: do 3 dni roboczych
Cena: 11,90 zł 11.90



ilość szt.
Zyskujesz 1 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 3.65216
Producent: Fermentis
Kod produktu: 15559900

Opis

Fermentis Safale S-04 - słynne drożdże angielskie, wybierane ze względu na dużą szybkość fermentacji i zdolności do wytwarzania bardzo zwartego osadu na koniec fermentacji, co ułatwia klarowanie piwa. Drożdże rekomendowane do produkcji szerokiego zakresu piw typu ale. Drożdże rekomendowane do produkcji szerokiego zakresu piw typu ale.

Kłaczkowanie i osiadanie: silne.

Odfermentowanie: średnie.

Fermentacja w temperaturze: 15-24°C

Dozowanie: 10-16g na 20l piwa

Rehydracja: drożdże należy wsypać do sterylnej wody lub brzeczki (w ilości co najmniej 10-krotnej ich wagi) o temperaturze 25-29°C. Pozostawić na 15-30 minut po czym delikatnie mieszać do uzyskania kremowej konsystencji. Tak uzyskany starter drożdżowy dodajemy do naczynia fermentacyjnego.

Alternatywnie możemy zadać drożdże bezpośrednio brzeczki w pojemniku fermentacyjnym (temperatura brzeczki powinna wynosić 25-29°C. Drożdże należy wsypywać stopniowo tak aby objęły całą powierzchnię brzeczki i nie zbijały się w grudki. Po 30 minutach od zadania drożdży należy wymieszać całość w celu równomiernego rozprowadzenia drożdży oraz napowietrzenia brzeczki. Możemy wykorzystać do tego mieszadło, ewentualnie odkażony zestaw do napowietrzania brzeczki lub dolać 2-3l wystudzonej, sterylnej brzeczki (z wysokości ok 50cm nad pojemnikiem fermentacyjnym),

Przechowywanie w temperaturze: poniżej 10 stopni,

Saszetka: 11,5g lub 500g.

Szczegółowa specyfikacja w plikach do pobrania (poniżej):

Pliki do pobrania:

Dane techniczne

Drożdże fermentacji górnej
Rodzaj drożdży suche

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl