Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Darmowa dostawa
Zbieraj punkty za zakupy
Piwo domowe ? Nic prostszego ...
Więcej zamawiasz więcej oszczędzasz!
Słód diastatyczny jęczmienny Weyermann®
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Opis: Wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia. Idealny dodatek do wszystkich rodzajów, gdy potrzebne jest zwiększenie ilości enzymów w zacierze. Dodatkowa siła diastatyczna przyśpiesza proces scukrzania zacieru oraz poprawia parametry odfermentowania. Może być stosowany w celu zastąpienia standardowego jasnego słodu jęczmiennego. Smak słodowy, słodki.
Przedział barwy: 2,5-4 EBC.
Udział w zasypie: do 50%
Zastosowanie do piw typu: wszystkie rodzaje piwa.
Przykłady: pils, lager
Koło aromatyczne słodu (w brzeczce):
Gwarantujemy najwyższą jakość śrutowanych słodów.
Słody z opcją śrutowania przygotowywane są indywidualnie do każdego zamówienia. Śrutowanie przeprowadzamy na gniotowniku walcowym zapewniającym optymalne rozdrobnienie słodu oraz właściwe oddzielenie go łuski. Łuska zachowuje swoją budowę (nie jest zbyt mocno uszkodzona), co ma wpływ na jakość naszego piwa oraz przyśpieszenie wysładzania zacieru.
Gotowe zestawy do warzenia piwa na bazie słodów wraz z recepturami znajdziesz w kategoriach: Pełne, zacierane ze słodów i Specjalne - od piwowarów.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.