Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Darmowa dostawa
Zbieraj punkty za zakupy
Piwo domowe ? Nic prostszego ...
Więcej zamawiasz więcej oszczędzasz!
Łuska ryżowa sterylizowana
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Łuska ryżowa sterylizowana - wykorzystywana w celu ułatwienia filtracji brzeczki przy zasypach z dużym udziałem słodów pszenicznych, żytnich czy składników niesłodowanych t.j. płatków pszennych. Stosuje się ją również w celu poprawy wysładzania w zbyt drobno ześrutowanych słodach, jak i przy większych zasypach.
Łuskę przed użyciem należy zalać gorącą wodą w celu nasiąknięcia na około 20-30 minut (nie wchłonie brzeczki i nie będzie się unosić na jej powierzchni). Łuskę należy ułożyć bezpośrednio na filtrator po czym przykryć młótem. Można ją również wymieszać z młótem na koniec procesu zacierania. Na przykrycie dna z zamontowanym filtratorem z oplotu wystarczy ok. 200g łuski. W przypadku dodawania łuski do młóta polecamy ok 100-200g łuski.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.