



Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.

Darmowa dostawa
Zbieraj punkty za zakupy
Piwo domowe ? Nic prostszego ...
Więcej zamawiasz więcej oszczędzasz!
Chmiel Styrian Kolibri (SLO) - granulat
Opis
Chmiel Kolibri (SLO) - aromatyczna odmiana pochodzenia słoweńskiego. Alfa-kwasy 4,5%. W zależności od zbiorów mieszczą się w granicach 4-6%. Styrian Kolibri jest odmianą opracowaną przez Institute of Hop Research and Brewing w Słowenii. Opracowany z zasobów genowych odmian europejskich i amerykańskich. Odmiana znana jest z dobrych cech w agrotechnicznych w uprawie i przetwórstwie. Nadaje piwu tradycyjny aromat chmielowy oraz przyjemne kwiatowo-owocowe nuty smakowe.
Zalecany do piw: Lager, Pils, Golden Ale, Strong Lager, Pale Ale, Sweet Stout, Stout, Belgian Brown, Dubbel, Lambik. Scottish Export. English Strong, Pilsner, Dunkle, Porter, Brown Porter, Bitter, Kolsch, Bohemian Pilsner, Maibock, Doppelbock, Schwarzbier, Dortmunder, Octoberfest, Marcowe, Altbier, American Dark, American Light, American Premium, American Dry, Weisse.
Wiodący aromat: czarna porzeczka, jagoda, ananas.
Zamiennik: Saaz, Tettneng, Spalt, Hersbrucker, Liberty, Sterling, Santiam, Ultra, Crystal, Hersbrucker, SAAZ, Tettnang,Tradition, Hallertauer, Mt Hood, Glacier.
Zbiór: 2021r.
W celu zapewnienia wysokiej jakości dostarczanego surowca, chmiel do momentu wysyłki przechowywany jest w chłodni.
Wartości wykresu należy traktować orientacyjnie. Mogą różnić się w zależności od roku zbiorów, regionu, wieku i ogólnej kondycji uprawy.
Porcje chmielu pakowane są z wykorzystaniem specjalnych saszetek do jego próżniowego konfekcjonowania. Saszetki wykonane z metalizowanej, wysoko barierowej, wytrzymałej folii, dzięki czemu chmiel dłużej zachowuje wysoką jakość w trakcie jego przechowywania.
Rozszczelnienie saszetki w trakcie transportu (brak odessanego powietrza) nie stanowi podstawy reklamacji. W przypadku rozszczelnienia opakowania, chmiel należy umieścić w szczelnym naczyniu (np. słoik), w celu ograniczenia wymiany powietrza. Aby wydłużyć trwałość chmielu oraz zachować jego cenne właściwości, należy przechowywać go w temperaturze 2-6C.
Dane techniczne
Odmiany chmielu | aromatyczne |