



Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.

Darmowa dostawa
Zbieraj punkty za zakupy
Piwo domowe ? Nic prostszego ...
Więcej zamawiasz więcej oszczędzasz!
Słód Castle Malting - Viena - Wiedeński
Opis
Opis: Belgijski słód bazowy w stylu wiedeńskim. Suszony w wyższej temperaturze niż słód pilzneński (temperaturze 85-90°C), dzięki czemu nadaje mocniejszy złoty kolor oraz poprawia treściwość piwa. Nadaje bogatszy smak słodu niż słód pilzneński. Ponadto wnosi subtelne aromaty karmelu i toffi. Ze względu na wyższą temperaturę suszenia, aktywność enzymatyczna Château Viena jest nieco niższa niż w słodzie pilzneńskim. Niemniej jednak słód wiedeński posiada aktywność enzymatyczną wystarczającą do wykorzystania w połączeniu z dużym udziałem słodów specjalnych o niskiej zawartości enzymów.
Przedział barwy: ok. 4-7 EBC.
Udział w zasypie: do 100%
Zastosowanie do piw typu: jasne.
Przykłady: Viena Lager,
Gwarantujemy najwyższą jakość śrutowanych słodów.
Słody z opcją śrutowania przygotowywane są indywidualnie do każdego zamówienia. Śrutowanie przeprowadzamy na gniotowniku walcowym zapewniającym optymalne rozdrobnienie słodu oraz właściwe oddzielenie go łuski. Łuska zachowuje swoją budowę (nie jest zbyt mocno uszkodzona), co ma wpływ na jakość naszego piwa oraz przyśpieszenie wysładzania zacieru.
Gotowe zestawy do warzenia piwa na bazie słodów wraz z recepturami znajdziesz w kategoriach: Pełne, zacierane ze słodów i Specjalne - od piwowarów.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.