Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Darmowa dostawa
Zbieraj punkty za zakupy
Piwo domowe ? Nic prostszego ...
Więcej zamawiasz więcej oszczędzasz!
Słód Castle Malting - Pale ale
Opis
Opis: Belgijski słód bazowy jasny. Suszony jest dłużej niż słód Pilsen (w temperaturze do 90-95°C), dzięki czemu uzyskuje bardziej wyraźny smak i aromat. Zwykle stosuje się jako słód bazowy lub w połączeniu z Pilsen w celu nadania bogatszego smaku słodu i wzmocnienia złotego koloru. Wysoka aktywność enzymatyczna Château Pale Ale sprawia że może być stosowany w połączeniu ze słodami o niskiej zawartości enzymatycznych słodów specjalnych.
Przedział barwy: ok. 7-10 EBC.
Udział w zasypie: do 80%
Zastosowanie do piw typu: jasne, bursztynowe.
Przykłady: Pale ale, Special Bitter Ale
Gwarantujemy najwyższą jakość śrutowanych słodów.
Słody z opcją śrutowania przygotowywane są indywidualnie do każdego zamówienia. Śrutowanie przeprowadzamy na gniotowniku walcowym zapewniającym optymalne rozdrobnienie słodu oraz właściwe oddzielenie go łuski. Łuska zachowuje swoją budowę (nie jest zbyt mocno uszkodzona), co ma wpływ na jakość naszego piwa oraz przyśpieszenie wysładzania zacieru.
Gotowe zestawy do warzenia piwa na bazie słodów wraz z recepturami znajdziesz w kategoriach: Pełne, zacierane ze słodów i Specjalne - od piwowarów.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.