Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Darmowa dostawa
Zbieraj punkty za zakupy
Piwo domowe ? Nic prostszego ...
Więcej zamawiasz więcej oszczędzasz!
Słód Château Abbey® Castle Malting
Opis
Opis: Słód karmelowy Abbey Malt Castle Malting. Belgijski słód uzyskiwany w procesie prażenia słodów jasnych w temperaturze do 110°C. Daje mocny smak gotowanego chleba, orzechów i owoców. Słód Château Abbey® ma gorzki smak, który łagodnieje wraz z dojrzewaniem piwa. Słód Château Abbey® jest zwykle stosowany jako niewielka część zasypu w produkcji piwa. Wzmacnia bursztynową głębię koloru piwa.
Przedział barwy: 45 EBC.
Udział w zasypie: do 25%
Zastosowanie do piw typu: Pale Ale, piwa Abbey, Brown Porter i piwa specjalne, w różnorodnej gamie piw brytyjskich.
Gwarantujemy najwyższą jakość śrutowanych słodów.
Słody z opcją śrutowania przygotowywane są indywidualnie do każdego zamówienia. Śrutowanie przeprowadzamy na gniotowniku walcowym zapewniającym optymalne rozdrobnienie słodu oraz właściwe oddzielenie go łuski. Łuska zachowuje swoją budowę (nie jest zbyt mocno uszkodzona), co ma wpływ na jakość naszego piwa oraz przyśpieszenie wysładzania zacieru.
Gotowe zestawy do warzenia piwa na bazie słodów wraz z recepturami znajdziesz w kategoriach: Pełne, zacierane ze słodów i Specjalne - od piwowarów.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.