Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kontakty

Paweł
tel.664731927

Robert
tel. 691205101

Email kontaktowy
sklep@homebeer.pl

Paweł
GG: 1554314

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
 

Słód Château Abbey® Castle Malting

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: do 3 dni roboczych
Cena: 6,00 zł 6.00






ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Opis: Słód karmelowy Abbey Malt Castle Malting. Belgijski słód uzyskiwany w procesie prażenia słodów jasnych w temperaturze do 110°C. Daje mocny smak gotowanego chleba, orzechów i owoców. Słód Château Abbey® ma gorzki smak, który łagodnieje wraz z dojrzewaniem piwa. Słód Château Abbey® jest zwykle stosowany jako niewielka część zasypu w produkcji piwa. Wzmacnia bursztynową głębię koloru piwa.

Przedział barwy: 45 EBC.

Udział w zasypie:  do 25%

Zastosowanie do piw typu: Pale Ale, piwa Abbey, Brown Porter i piwa specjalne, w różnorodnej gamie piw brytyjskich.

Gwarantujemy najwyższą jakość śrutowanych słodów.
Słody z opcją śrutowania przygotowywane są indywidualnie do każdego zamówienia. Śrutowanie przeprowadzamy na gniotowniku walcowym zapewniającym optymalne rozdrobnienie słodu oraz właściwe oddzielenie go łuski. Łuska zachowuje swoją budowę (nie jest zbyt mocno uszkodzona), co ma wpływ na jakość naszego piwa oraz przyśpieszenie wysładzania zacieru.

Gotowe zestawy do warzenia piwa na bazie słodów wraz z recepturami znajdziesz w kategoriach: Pełne, zacierane ze słodów i Specjalne - od piwowarów.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl