Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kontakty

Paweł
tel.664731927

Robert
tel. 691205101

Email kontaktowy
sklep@homebeer.pl

Paweł
GG: 1554314

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
 

Drożdże do piwa domowego Fermentis SafAle™ BW‑20 - 11,5g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 3 dni roboczych
Cena: 16,90 zł 16.90
ilość szt.
Zyskujesz 1 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Fermentis SafAle™ BW‑20 - 11,5g - (Saccharomyces cerevisiae POF+) - idealne drożdże do piwa pszenicznego w stylu belgijskim. Drożdże specjalistyczne wyselekcjonowane do produkcji piw pszenicznych o neutralnych owocowych aromatach ze specyficznym charakterem fenolowym (nuty goździkowe i pieprzne). Drożdże, które nie fermentują całkowicie maltotriozy, nadając piwu pełniejszy smak podczas degustacji. Drożdże posiadające średnią sedymentację nie tworzą grudek, lecz po ponownym zawieszeniu w piwie tworzą pudrową mgiełkę. 

Produkcja estrów: wysoka 

Stopień odfermentowania: średnie do wysokiego,

Kłaczkowanie i osiadanie: niskie do średniego.

Zalecana temperatura fermentacji: 18°C – 26°C

Dozowanie: 10-16g na 20l piwa,

Rehydracja: drożdże należy wsypać do sterylnej wody lub brzeczki (w ilości co najmniej 10-krotnej ich wagi) o temperaturze 25-29°C. Pozostawić na 15-30 minut po czym delikatnie mieszać do uzyskania kremowej konsystencji. Tak uzyskany starter drożdżowy dodajemy do naczynia fermentacyjnego.

Alternatywnie możemy zadać drożdże bezpośrednio brzeczki w pojemniku fermentacyjnym (temperatura brzeczki powinna wynosić 18-26°C. Drożdże należy wsypywać stopniowo tak aby objęły całą powierzchnię brzeczki i nie zbijały się w grudki. Po 30 minutach od zadania drożdży należy wymieszać całość w celu równomiernego rozprowadzenia drożdży oraz napowietrzenia brzeczki. Możemy wykorzystać do tego mieszadło, ewentualnie odkażony zestaw do napowietrzania brzeczki lub dolać 2-3l wystudzonej, sterylnej brzeczki (z wysokości ok 50cm nad pojemnikiem fermentacyjnym),

Przechowywanie w temperaturze: poniżej 15 stopni,

Waga: 11,5g.

Szczegółowa specyfikacja w plikach do pobrania:

Pliki do pobrania:

Dane techniczne

Drożdże fermentacji górnej
Rodzaj drożdży suche

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl