Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Darmowa dostawa
Zbieraj punkty za zakupy
Piwo domowe ? Nic prostszego ...
Więcej zamawiasz więcej oszczędzasz!
Korek naturalny fi 26/40 mm lity - 100 szt. - druga klasa
Opis
Korek naturalny fi26/40 mm lity - 100 szt. - druga klasa. W zależności od dostawy korki mogą być z nadrukiem lub bez nadruku.
Korek wykonany z litej kory dębu korkowego. Klasa pierwsza i druga zalecana jest do butelkowania trunków wymagających długiego okresu leżakowania (10 lat i więcej lat). Klasa trzecia dedykowana jest do win które leżakują nie dłużej niż 2-3 lata. Jakość korków wyrażana jest w klasach, im wyższa tym jakość korka jest lepsza. Na ocenę jakości korka wpływ mają m.in.: kształt, kolor, ilość wgłębień i pęknięć, porowatość powierzchni.
Użytkowanie:
Wszystkie rodzaje korków z korka należy odpowiednio przygotować do korkowania. W warunkach domowych korki wystarczy zanurzyć na ok. 3 minut w gorącej wodzie lub umieścić pod przykryciem nad wrzątkiem. Po zakorkowaniu, butelki powinny jedną dobę pozostać w pozycji pionowej. Następnie umieszczamy butelki w pozycji poziomej, co zapobiega wysuszaniu korka (wino „obmywa” korek) i zapewnia właściwą wymianę gazową między wnętrzem butelki, a otoczeniem. Po 2-3 dniach należy sprawdzić czy korki nie przeciekają. Jeśli zauważymy wyciek, konieczne będzie wymienienie korka na nowy.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.