Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Darmowa dostawa
Zbieraj punkty za zakupy
Piwo domowe ? Nic prostszego ...
Więcej zamawiasz więcej oszczędzasz!
Słód Caramunich® Typ I i II Weyermann®
Opis
Opis: Słód Caramunich Typ I Weyermann - przedział barwy 80-100 EBC. Słód specjalny do piw ciemnych i jasnych. Wnosi pełny słodowy smak i głęboki kolor gotowego piwa. Oryginalny słód monachijski karmelizowany.
Opis: Słód Caramunich Typ II Weyermann - przedział barwy 110-130 EBC. Słód specjalny do piw ciemnych i jasnych. Wnosi pełny słodowy smak i głęboki kolor gotowego piwa. Oryginalny słód monachijski karmelizowany.
Przedział barwy: 80-130 EBC.
Udział w zasypie: do 10% w piwach ciemnych i do 5% w piwach jasnych
Zastosowanie do piw typu: oktoberfestbier , bock, porter, stout, red ale, brown ale, pale ale
Przykłady: Irish Red Ale, Pale Ale, Koźlak, Porter
Koło aromatyczne słodu (w brzeczce):
Gwarantujemy najwyższą jakość śrutowanych słodów.
Słody z opcją śrutowania przygotowywane są indywidualnie do każdego zamówienia. Śrutowanie przeprowadzamy na gniotowniku walcowym zapewniającym optymalne rozdrobnienie słodu oraz właściwe oddzielenie go łuski. Łuska zachowuje swoją budowę (nie jest zbyt mocno uszkodzona), co ma wpływ na jakość naszego piwa oraz przyśpieszenie wysładzania zacieru.
Gotowe zestawy do warzenia piwa na bazie słodów wraz z recepturami znajdziesz w kategoriach: Pełne, zacierane ze słodów i Specjalne - od piwowarów.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.