Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kontakty

Robert
tel. 691205101

Email kontaktowy
sklep@homebeer.pl

 

Produkt dnia
Drożdże do piwa domowego Fermentis Saflager W34/70 - 100g
Drożdże do piwa domowego Fermentis Saflager W34/70 - 100g

79,90 zł

Cena regularna: 149,90 zł

Najniższa cena: 89,90 zł
szt.
Drożdże do piwa domowego Fermentis Safale S-04 - 100g
Drożdże do piwa domowego Fermentis Safale S-04 - 100g

64,90 zł

Cena regularna: 74,90 zł

Najniższa cena: 64,90 zł
szt.
Kapslownica stołowa DOC Revolution
Kapslownica stołowa DOC Revolution

319,00 zł

szt.
WES jasny ekstrakt słodowy 1,7kg
WES jasny ekstrakt słodowy 1,7kg

42,90 zł

szt.
WES suchy ekstrakt słodowy jasny 0,4kg
WES suchy ekstrakt słodowy jasny 0,4kg

24,90 zł

Cena regularna: 26,90 zł

Najniższa cena: 26,90 zł
szt.
WES ekstrakt kukurydziany 1,2kg
WES ekstrakt kukurydziany 1,2kg

32,90 zł

Cena regularna: 36,90 zł

Najniższa cena: 32,90 zł
szt.
WES jasny ekstrakt słodowy 0,5kg
WES jasny ekstrakt słodowy 0,5kg

18,90 zł

szt.
Sterylizator butelkowy LUX
Sterylizator butelkowy LUX

44,00 zł

szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
 

Drożdże do piwa domowego Fermentis SafBrew™ HA-18 - 25g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 3 dni roboczych
Cena: 29,90 zł

Cena regularna:

29.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 2 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Fermentis SafBrew™ HA-18 - (Saccharomyces cerevisiae) - 25g - to wydajne rozwiązanie (składające się z aktywnych suchych drożdży piwnych POF+ i enzymów) do produkcji piw o wysokiej gęstości początkowej brzeczki, a szczególnie wysokoalkoholowych – takich jak mocne piwa typu Ale, Barley Wine i piwa leżakowane w beczkach. Posiada bardzo dobrą odporność na ciśnienie osmotyczne i wysokie temperatury fermentacji (drożdże termotolerancyjne). SafBrew™ HA-18 dzięki wysokiemu uwalnianiu estrów wytworzą wiele aromatów w końcowym piwie m.in. fenole, nadając goździkowy i pikantny smak.

Produkcja estrów: wysoka 

Stopień odfermentowania: bardzo wysokie,

Kłaczkowanie i osiadanie: średnie,

Odporność na alkohol: do 18%,

Zalecana temperatura fermentacji: 25°C – 35°C,

Dozowanie: 20-32g na 20l piwa.

Rehydracja: drożdże należy wsypać do sterylnej wody lub brzeczki (w ilości co najmniej 10-krotnej ich wagi) o temperaturze 25-37°C. Pozostawić na 15-30 minut po czym delikatnie mieszać do uzyskania kremowej konsystencji. Tak uzyskany starter drożdżowy dodajemy do naczynia fermentacyjnego.

Alternatywnie możemy zadać drożdże bezpośrednio brzeczki w pojemniku fermentacyjnym (temperatura brzeczki powinna wynosić 25-35°C. Drożdże należy wsypywać stopniowo tak aby objęły całą powierzchnię brzeczki i nie zbijały się w grudki. Po 30 minutach od zadania drożdży należy wymieszać całość w celu równomiernego rozprowadzenia drożdży oraz napowietrzenia brzeczki. Możemy wykorzystać do tego mieszadło, ewentualnie odkażony zestaw do napowietrzania brzeczki lub dolać 2-3l wystudzonej, sterylnej brzeczki (z wysokości ok 50cm nad pojemnikiem fermentacyjnym),

Przechowywanie w temperaturze: poniżej 15 stopni,

Waga: 25g.

Szczegółowa specyfikacja w plikach do pobrania :

Pliki do pobrania:

Dane techniczne

Drożdże fermentacji górnej
Rodzaj drożdży suche

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl