Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kontakty

Paweł
tel.664731927

Robert
tel. 691205101

Email kontaktowy
sklep@homebeer.pl

Paweł
GG: 1554314

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
 

Drożdże do piwa domowego Fermentis SafBrew™ HA-18 - 25g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 3 dni roboczych
Cena: 29,90 zł 29.90
ilość szt.
Zyskujesz 2 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Fermentis SafBrew™ HA-18 - (Saccharomyces cerevisiae) - 25g - to wydajne rozwiązanie (składające się z aktywnych suchych drożdży piwnych POF+ i enzymów) do produkcji piw o wysokiej gęstości początkowej brzeczki, a szczególnie wysokoalkoholowych – takich jak mocne piwa typu Ale, Barley Wine i piwa leżakowane w beczkach. Posiada bardzo dobrą odporność na ciśnienie osmotyczne i wysokie temperatury fermentacji (drożdże termotolerancyjne). SafBrew™ HA-18 dzięki wysokiemu uwalnianiu estrów wytworzą wiele aromatów w końcowym piwie m.in. fenole, nadając goździkowy i pikantny smak.

Produkcja estrów: wysoka 

Stopień odfermentowania: bardzo wysokie,

Kłaczkowanie i osiadanie: średnie,

Odporność na alkohol: do 18%,

Zalecana temperatura fermentacji: 25°C – 35°C,

Dozowanie: 20-32g na 20l piwa.

Rehydracja: drożdże należy wsypać do sterylnej wody lub brzeczki (w ilości co najmniej 10-krotnej ich wagi) o temperaturze 25-37°C. Pozostawić na 15-30 minut po czym delikatnie mieszać do uzyskania kremowej konsystencji. Tak uzyskany starter drożdżowy dodajemy do naczynia fermentacyjnego.

Alternatywnie możemy zadać drożdże bezpośrednio brzeczki w pojemniku fermentacyjnym (temperatura brzeczki powinna wynosić 25-35°C. Drożdże należy wsypywać stopniowo tak aby objęły całą powierzchnię brzeczki i nie zbijały się w grudki. Po 30 minutach od zadania drożdży należy wymieszać całość w celu równomiernego rozprowadzenia drożdży oraz napowietrzenia brzeczki. Możemy wykorzystać do tego mieszadło, ewentualnie odkażony zestaw do napowietrzania brzeczki lub dolać 2-3l wystudzonej, sterylnej brzeczki (z wysokości ok 50cm nad pojemnikiem fermentacyjnym),

Przechowywanie w temperaturze: poniżej 15 stopni,

Waga: 25g.

Szczegółowa specyfikacja w plikach do pobrania :

Pliki do pobrania:

Dane techniczne

Drożdże fermentacji górnej
Rodzaj drożdży suche

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl