Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kontakty

Robert
tel. 691205101

Email kontaktowy
sklep@homebeer.pl

 

Produkt dnia
WES jasny ekstrakt słodowy 1,7kg
WES jasny ekstrakt słodowy 1,7kg

42,90 zł

szt.
WES suchy ekstrakt słodowy jasny 0,4kg
WES suchy ekstrakt słodowy jasny 0,4kg

24,90 zł

Cena regularna: 26,90 zł

Najniższa cena: 26,90 zł
szt.
WES ekstrakt kukurydziany 1,2kg
WES ekstrakt kukurydziany 1,2kg

32,90 zł

Cena regularna: 36,90 zł

Najniższa cena: 32,90 zł
szt.
Sterylizator butelkowy LUX
Sterylizator butelkowy LUX

44,00 zł

szt.
Drożdże do piwa domowego Fermentis Safale S-04 - 100g
Drożdże do piwa domowego Fermentis Safale S-04 - 100g

64,90 zł

Cena regularna: 74,90 zł

Najniższa cena: 64,90 zł
szt.
WES piwo domowe bursztynowe PIWES-04 1,7kg
WES piwo domowe bursztynowe PIWES-04 1,7kg

42,90 zł

Cena regularna: 49,90 zł

Najniższa cena: 44,90 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
 

Drożdże do piwa domowego Fermentis Safbrew WB-06

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: do 3 dni roboczych
Cena: 13,90 zł

Cena regularna:

13.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:



ilość szt.
Zyskujesz 1 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Fermentis Safbrew WB-06 - specjalny szczep drożdży wyselekcjonowany dla jego subtelnych, estrowo-fenolowych (bananowo-goździkowych) nut zapachowych, charakterystycznych dla jasnych piw pszenicznych.

Osiadanie: niskie.

Odfermentowanie: wysokie

Zalecana temperatura fermentacji: 15-24°C

Dozowanie: 10-16g na 20l piwa

Rehydracja: drożdże należy wsypać do sterylnej wody lub brzeczki (w ilości co najmniej 10-krotnej ich wagi) o temperaturze 25-29°C. Pozostawić na 15-30 minut po czym delikatnie mieszać do uzyskania kremowej konsystencji. Tak uzyskany starter drożdżowy dodajemy do naczynia fermentacyjnego.

Alternatywnie możemy zadać drożdże bezpośrednio brzeczki w pojemniku fermentacyjnym (temperatura brzeczki powinna wynosić 25-29°C. Drożdże należy wsypywać stopniowo tak aby objęły całą powierzchnię brzeczki i nie zbijały się w grudki. Po 30 minutach od zadania drożdży należy wymieszać całość w celu równomiernego rozprowadzenia drożdży oraz napowietrzenia brzeczki. Możemy wykorzystać do tego mieszadło, ewentualnie odkażony zestaw do napowietrzania brzeczki lub dolać 2-3l wystudzonej, sterylnej brzeczki (z wysokości ok 50cm nad pojemnikiem fermentacyjnym),

Przechowywanie w temperaturze: poniżej 10 stopni.

Saszetka: 11,5g lub 500g.

Szczegółowa specyfikacja w plikach do pobrania (poniżej):

Pliki do pobrania:

Dane techniczne

Drożdże fermentacji górnej
Rodzaj drożdży suche

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl