Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kontakty

Paweł
tel.664731927

Robert
tel. 691205101

Email kontaktowy
sklep@homebeer.pl

Robert
GG: 7376372

Paweł
GG: 1554314

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
 

Piwo domowe German Hell Bock 1,7kg brewkit z drożdzami

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 36,90 zł 36.90
ilość szt.
Zyskujesz 3 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Gozdawa
Kod produktu: 19949199_5

Opis

Piwo domowe w stylu German Hell Bock. Odmiana bursztynowego koźlaka niemieckiego. Piwo domowe na każdy dzień, proste w wykonaniu dla każdego. Przygotowane specjalnie dla wymagających klientów na rynek w Niemczech, Austrii i Szwajcarii dostępne również w Polsce.

Piwo German Hell Bock przygotowujemy na drożdżach dołączonych do zestawu. Zestaw posiada hybrydowe drożdże górnej fermentacji.  W temperaturze poniżej 18 stopni dają czyste profile smakowe. Drożdże fermentują nawet w 13 stopniach. Czym niższa temperatura , tym dłuższy czas fermentacji.

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt piwo domowe German Hell Bock Gozdawa 1,7 kg wraz z dedykowanymi drożdżami do tego stylu.

Sposób przygotowania
1. Umyj i zdezynfekuj sprzęt przed użyciem. Środki do dezynfekcji znajdziesz tutaj
2. Wsyp drożdże z saszetki dołączonej do piwa, do 100ml przegotowanej i ostudzonej (30-33°C) wody. Odczekaj co najmniej 30 min.
3. Zamkniętą puszkę umieść w gorącej wodzie.
4. Rozpuść 1kg cukru w 2 litrach gorącej wody (możesz użyć glukozy lub ekstrakt słodowy niechmielony), wlej zawartość puszki. Zagotuj dokładnie mieszając.
5. Wlej do fermentatora i uzupełnij zimną wodą do 23 litrów. Temperatura brzeczki musi wynosić 16-22°C
6. Wlej do fermentatora uwodnione drożdże, i dokładnie mieszaj ok. 2 min. celem dobrego natlenienia brzeczki
7. Zamknij fermentator pokrywą z rurką fermentacyjną. Fermentacja trwa 4-8 dni. Jeśli z rurki fermentacyjnej nie wydziela się CO2 to fermentację uznaje się za zakończoną. Dla pewności można sprawdzić cukromierzem zawartość cukru, niekiedy ze względu na niższą temperaturę fermentacji może ona trwać dłużej.
8. Po zakończeniu fermentacji piwo rozlej do sterylnych butelek, dodając ok. 4g cukru na 0,5l butelkę. W naszej ofercie można znaleźć miarkę do cukru ułatwiającą dozowanie do butelek. Po zakapslowaniu dokładnie wymieszaj cukier do rozpuszczenia. Pozostaw na 3-5 dni w temp. pokojowej i odstaw na minimum 21 dni w ciemne i chłodne miejsce. Trwałość tak zrobionego piwa to 2-3 lata w zakapslowanej szklanej butelce.

Brewkit German Hell Bock wystarcza na przygotowanie 23l piwa domowego. Do fermentacji proponujemy zamiast cukru użyć glukozy lub ekstrakt słodowy niechmielony.

Do refermentacji w butelkach najlepiej użyć glukozy w celu uzyskania lepszego smaku, ale można również wykorzystać zwykły cukier. Piwo Lager najlepiej spożywać po minimum 3 tygodniach leżakowania.

Masz wątpliwości jak przygotować piwo w domu ? Zapoznaj się z naszym poradnikiem.

Zawartość zestawu:
ekstrakt słodowy z jęczmienia 1,7 kg, ekstrakt chmielowy;
drożdże hybrydowe 7 g.

JĘCZMIEŃ ZAWIERA GLUTEN KTÓRY JEST ALERGENEM
Nie zawiera żadnych konserwantów.
Wolny od GMO.Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl