Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Darmowa dostawa
Zbieraj punkty za zakupy
Piwo domowe ? Nic prostszego ...
Więcej zamawiasz więcej oszczędzasz!
Słód Enzymatyczny - Viking Malt (Strzegom)
Opis
Słód Enzymatyczny Viking Malt (Strzegom) – (przedział barwy poniżej 7 EBC). Słód o bardzo wysokiej sile diastatycznej. Polecany przy dużej ilości dodatków niesłodowanych oraz jako pomoc w przypadku przegrzaniu zacieru. Popularny wśród producentów mocniejszych alkoholi. Nadaje się również do produkcji wysokiej jakości whisky zbożowej i czystego alkoholu.
Przedział barwy: poniżej 7 EBC.
Udział w zasypie: do 100%
Zastosowanie do piw typu: jasne, ciemne, czerwone, karmelowe, bursztynowe.
Przykłady:
Gwarantujemy najwyższą jakość śrutowanych słodów.
Słody z opcją śrutowania przygotowywane są indywidualnie do każdego zamówienia. Śrutowanie przeprowadzamy na gniotowniku walcowym zapewniającym optymalne rozdrobnienie słodu oraz właściwe oddzielenie go łuski. Łuska zachowuje swoją budowę (nie jest zbyt mocno uszkodzona), co ma wpływ na jakość naszego piwa oraz przyśpieszenie wysładzania zacieru.
Gotowe zestawy do warzenia piwa na bazie słodów wraz z recepturami znajdziesz w kategoriach: Pełne, zacierane ze słodów i Specjalne - od piwowarów.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.