Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Darmowa dostawa
Zbieraj punkty za zakupy
Piwo domowe ? Nic prostszego ...
Więcej zamawiasz więcej oszczędzasz!
Słód jęczmienny wędzony torfem Viking Malt (Strzegom)
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Opis: Słód jęczmienny wędzony torfowy VViking Malt (Strzegom). Słód produkowany z najnowszej odmiany jęczmienia browarnego jarego, dwurzędowego typu null-lox, delikatnie wędzony oryginalnym szkockim torfem. Niska temperatura suszenia i wędzenia nie wpływa na zmianę działania enzymatycznego i inne ważne właściwości browarne słodu. Słód wędzony torfowy może być używany w destylarniach do produkcji whisky. W browarnictwie może być stosowany jako słód pilzneński o wyjątkowym aromacie, ponieważ jego zapach i smak nie są zbyt dominujące. Ten rodzaj słodu może być również wykorzystywany jako przyprawa w piekarnictwie.
Przedział barwy: max. 10 EBC.
Udział w zasypie: do 100%
Zastosowanie do piw typu: jasne, ciemne, bursztynowe
Przykłady: piwa specjalne.
Gwarantujemy najwyższą jakość śrutowanych słodów.
Słody z opcją śrutowania przygotowywane są indywidualnie do każdego zamówienia. Śrutowanie przeprowadzamy na gniotowniku walcowym zapewniającym optymalne rozdrobnienie słodu oraz właściwe oddzielenie go łuski. Łuska zachowuje swoją budowę (nie jest zbyt mocno uszkodzona), co ma wpływ na jakość naszego piwa oraz przyśpieszenie wysładzania zacieru.
Gotowe zestawy do warzenia piwa na bazie słodów wraz z recepturami znajdziesz w kategoriach: Pełne, zacierane ze słodów i Specjalne - od piwowarów.
Poniżej szczegółowa specyfikacja.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.