



Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.

Darmowa dostawa
Zbieraj punkty za zakupy
Piwo domowe ? Nic prostszego ...
Więcej zamawiasz więcej oszczędzasz!
Słód żytni czekoladowy Weyermann® - prażony
Opis
Żytni słód czekoladowy Weyermann (prażony) - przedział barwy 500-800EBC. Słód specjalny produkowany z żyta, może stanowić do 5% w zasypie podczas zacierania.
Przedział barwy: 500-800 EBC.
Udział w zasypie: do 5%
Zastosowanie do piw typu: czerwone, ciemne, bursztynowe
Przykłady: Rye ale, Rye lager, Roggenbier.
Koło aromatyczne słodu (w brzeczce):
Gwarantujemy najwyższą jakość śrutowanych słodów.
Słody z opcją śrutowania przygotowywane są indywidualnie do każdego zamówienia. Śrutowanie przeprowadzamy na gniotowniku walcowym zapewniającym optymalne rozdrobnienie słodu oraz właściwe oddzielenie go łuski. Łuska zachowuje swoją budowę (nie jest zbyt mocno uszkodzona), co ma wpływ na jakość naszego piwa oraz przyśpieszenie wysładzania zacieru.
Gotowe zestawy do warzenia piwa na bazie słodów wraz z recepturami znajdziesz w kategoriach: Pełne, zacierane ze słodów i Specjalne - od piwowarów.