Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Darmowa dostawa
Zbieraj punkty za zakupy
Piwo domowe ? Nic prostszego ...
Więcej zamawiasz więcej oszczędzasz!
Chmiel Motueka (NZ) - granulat
Opis
Chmiel Motueka (NZ) - znana wcześniej jako belgijski Saaz lub B Saaz, jest jednym z najlepszych chmieli w Nowej Zelandii o dualnym zastosowaniu. Zawartość alfa kwasów: 5,4%. Ten triploid, opracowany przez HortResearch, został wyhodowany z Saaz i nienazwanej odmiany hodowlanej w Nowej Zelandii. Idealnie sprawdza się w piwach typu lager, pilsner czy belgian ales. Na pierwszy plan wysuwa się aromat intensywnej, świeżej limonki, a następnie tło owoców tropikalnych i skórki cytryny.
Zalecany do piw: European Ale, English Ale, Dark Lager, Pilsner, Belgian Ales, Lager, Maibock, Ales
Wiodący aromat: limonka, cytrusy, owoce tropikalne.
Zamiennik: Saaz, Saaz (US), Sterling.
Zbiór: 2022r.
W celu zapewnienia wysokiej jakości dostarczanego surowca, chmiel do momentu wysyłki przechowywany jest w chłodni.
Wartości wykresu należy traktować orientacyjnie. Mogą różnić się w zależności od roku zbiorów, regionu, wieku i ogólnej kondycji uprawy.
Porcje chmielu pakowane są z wykorzystaniem specjalnych saszetek do jego próżniowego konfekcjonowania. Saszetki wykonane z metalizowanej, wysoko barierowej, wytrzymałej folii, dzięki czemu chmiel dłużej zachowuje wysoką jakość w trakcie jego przechowywania.
Rozszczelnienie saszetki w trakcie transportu (brak odessanego powietrza) nie stanowi podstawy reklamacji. W przypadku rozszczelnienia opakowania, chmiel należy umieścić w szczelnym naczyniu (np. słoik), w celu ograniczenia wymiany powietrza. Aby wydłużyć trwałość chmielu oraz zachować jego cenne właściwości, należy przechowywać go w temperaturze 2-6C.
Dane techniczne
Odmiany chmielu | dualne |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.