Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Darmowa dostawa
Zbieraj punkty za zakupy
Piwo domowe ? Nic prostszego ...
Więcej zamawiasz więcej oszczędzasz!
Cukier kandyzowany brązowy
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Cukier kandyzowany, kruszony. Brązowego zabarwienia cukier ten nabiera podczas długotrwałego podgrzewania wysokogatunkowego roztworu cukru. Ulega on karmelizacji uzyskując jednocześnie charakterystyczny kolor i karmelowy posmak. Po podgrzaniu roztwór schładzany jest na gładkiej powierzchni płyty, na której osadza się on grubymi oraz krystalicznymi warstwami. W ten właśnie sposób powstaje najlepszy cukier kandyzowany.
Cukier kandyzowany to wspaniały dodatek do piw belgijskichi i klasztornych np. golden ale, tripel, nadaje nuty karmelowe. Może również zastępować cukier/glukozę podczas warzenia z brew-kitów. Zalecany dla piw mocnych górnej fermentacji.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.