Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Darmowa dostawa
Zbieraj punkty za zakupy
Piwo domowe ? Nic prostszego ...
Więcej zamawiasz więcej oszczędzasz!
Piwo domowe zestaw HomeBeer - Classic domowy browar
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Zestaw do warzenia piwa domowego dla osób rozpoczynających swoja przygodę z warzeniem piwa. Idealny do warzenia piwa z brew-kitu.
Zestaw składa się z:
Pojemnik fermentacyjny 30l
Zamykany jest szeroką, plastikową pokrywą z otworem służącym do zainstalowania rurki fermentacyjnej. Pojemniki te dają również możliwość zamontowania kątowej rurki fermentacyjnej, po uprzednim wywierceniu otworu z boku pojemnika, w jego górnej części. Pozwala to na prowadzenie fermentacji w kilku pojemnikach jednocześnie, stawiając je jeden na drugim.
Kran do pojemnika fermentacyjnego 3/4" z reduktorem osadu
Kran montuje się w dolnej części pojemnika fermentacyjnego. Służy do zlewania uwarzonego piwa lub przefermentowanego wina do butelek lub innego naczynia. Wykonany z tworzywa z atestem do kontaktu z żywnością. co ułatwia przechowywanie pojemników na płaskiej powierzchni. W zestawie z kranem otrzymujemy nakrętkę w postaci reduktora osadu i podkładkę uszczelniającą. Kran po zamontowaniu można bez problemu obracać na boki.
Rurka fermentacyjna
Wykonane z bardzo wysokiej jakości tworzywa sztucznego PVC, charakteryzującego się dużą wytrzymałością. Posiadają duże banieczki, co zapewnia wolniejsze odparowywanie wody w czasie prowadzonej fermentacji.
Termometr ciekłokrystaliczny
Samoprzylepny wskazuje temperaturę powierzchni, do której jest przylepiony. Termometr przykleja się do zewnętrznej powierzchni butli, pojemnika fermentacyjnego, balonu czy akwarium
Uszczelka do rurki fermentacyjnej
Dopasowana do otworu w pojemnikach fermentacyjnych zapewnia szczelność połączenia rurki fermentacyjnej
Miarka do cukru
Plastikowa miarka służy do precyzyjnego dodawania cukru do różnej pojemności butelek (0,33l; 0,5l; 0,75l).
Pirosiarczyn sodu 100g
Stosowany w winiarstwie głównie jako środek konserwujący i przeciwutleniacz, w piwowarstwie do dezynfekcji naczyń, fermentatorów i akcesorii mających kontakt z brzeczką i młodym piwem. Środek hamuje rozwój plesni i bakterii, które są najczęstszą przycznyną zakażenia brzeczki lub młodego piwa. Nie wymaga płukania. Zalecana dawka: na 0,5l - 10g
Uniwersalna szczotka do mycia butelek.
Wygodna w użyciu. Drut, na którym umieszczone jest włosie szczotek jest sztywny, aczkolwiek wciąż bardzo sprężysty, dzięki czemu nie pęka pod wpływem wyginania go we wszystkich kierunkach, co ułatwia bardzo proces dokładnego czyszczenia butelek.
Cukromierz do pomiaru zawartości cukru i obliczenia zawartości alkoholu.
Wskaźnik służący do pomiaru stężenia cukru w moszczu lub brzeczce piwnej wyrażonego w stopniach Ballinga.Pływak (areometr) z naniesioną skalą stężenia cukru w stopniach Blg, probówka (plastikowa) - do przeprowadzenia pomiaru,
Do zestawu dodajemy Ekstrakt nachmielony WES lub Gozdawa.
Przy złożeniu zamówienia prosimy określić jego rodzaj. Wybierz rodzaj piwa jaki mamy dołączyć z rozwijanej listy na górze. Do wyboru 1 ekstrakt z listy:
- WES piwo domowe jasne - 1,7kg
- WES piwo domowe ciemne - 1,7kg
- WES piwo domowe bursztynwe - 1,7kg
- WES piwo domowe al'a Stout - 1,7kg
- WES piwo domowe pszeniczne - 1,7kg
- Gozdawa Pale Ale - 1,7kg
- Gozdawa Pils - 1,7kg
- Gozdawa Golden Ale - 1,7kg
- Gozdawa Lager - 1,7kg
- Gozdawa Pszeniczne - 1,7kg
- Gozdawa Altbier - 1,7kg
- Gozdawa Stout - 1,7kg
- Gozdawa Dark Ale - 1,7kg
- Gozdawa Koźlak (Bock) - 1,7kg
- Gozdawa Porter - 1,7kg
- Gozdawa Amber Lager - 1,7kg
- Gozdawa Belgian Blonde Ale - 1,7kg
- Gozdawa Belgian Amber Ale - 1,7kg
- Gozdawa Belgian Christmas Ale - 1,7kg
- Gozdawa Belgian Dark Ale - 1,7kg
- Gozdawa Belgian Gold Ale - 1,7kg
- Gozdawa Bursztynowy Koźlak (Bock) - 1,7kg
- Gozdawa Special Bitter - 1,7kg
Drożdże do piwa domowego Fermentis Safbrew S-33.
Bardzo popularne drożdże ogólnego przeznaczenia, o stabilnych właściwościach. Drożdże te wytwarzają doskonałe profile smakowe i nadają się do produkcji szerokiego zakresu piw górnej fermentacji. Kłaczkowanie i osiadanie: średnie. Odfermentowanie: płytkie. Dozowanie: 11, 5 g na 20 do 30 litrów brzeczki. Zalecana temp. fermentacji: 15-24°C. Drożdże doskonale radzą sobie z dużą zawartością alkoholu, nawet do 11%
Do zestawów startowych z ekstraktami nachmielonymi Gozdawa, zamiast drożdży S-33 dołączane dedykowane drożdże do danego stylu piwa.
Do zestawu wystarczy dodać wody i cukru i mamy gotowe 20 litrów piwa domowego.
Jak zrobić piwo domowe ? Zajrzyj tutaj.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.